x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lucrarea lui Ciomazga

Lucrarea lui Ciomazga

20 Dec 2004   •   00:00

"Am pierdut un ziarist, dar am castigat un scriitor", spunea Sorin Rosca Stanescu acum noua luni de zile, referindu-se la fostul om de presa Cornel Constantin Ciomazga (foto), autorul cartii "Lucrarea".

Dupa ce au fost epuizate trei tiraje, iata ca "Lucrarea" se relanseaza intr-o noua editie, maine, incepand cu ora 16:00, la Libraria "Mihai Eminescu".

"Evenimentul de miercuri le este dedicat celor prin a caror jertfa noi putem face atat cat putem face si putem grai atat cat putem grai. Va fi prezent si Protosinghelul Mihail, Staretul Monastirii «Antim», insotit de Corala Doxologia, a aceleiasi Monastiri, care vor prezenta un program special de colinde", spune Cornel Ciomazga.

APARITIE. Turneul de promovare a cartii a inceput imediat dupa aparitia ei pe piata si inca mai dureaza. Pana in prezent, "Lucrarea" a fost prezentata in 21 de orase din tara si incepand cu primavara anului viitor lansarea va fi facuta si in strainatate. "Lucrarea" a fost scrisa in conditii deosebite, timp de doi ani, pentru ca publicistul Cornel Ciomazga s-a retras din contextul social comunitar pentru a-si crea un mediu propice realizarii acestui roman.

LA MANASTIRE. Astfel, el a stat in chiliile a doua manastiri, una pentru maici si alta pentru calugari. "Celebrul caz Iohanna, caci despre ea este vorba, a fost prezentat la TVR in 1991.

In cartea mea am dus lucrurile de la ea spre un alt caz si dinspre acestea doua inspre problematica noastra. Cred ca fiecare dintre noi avem o problema de claustrare. Suntem mai mult sau mai putin inchisi in propria fiinta, in constructiile profesiilor noastre, in problematicile vremurilor acestora tulburatoare." (Roxana I. Ancuta)

×
Subiecte în articol: antimonden