x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

de Sebastian S. Eduard    |    Miruna Nicolae    |    06 Feb 2006   •   00:00

Malta - Iisus Christos, pe moneda euro


Dintr-un zel confesional si din dorinta de a confirma o data in plus apartenenta Maltei la traditia crestina catolica, maltezii doresc ca moneda euro sa aiba pe ea chipul lui Iisus Christos, relateaza AFP. In cadrul unui vot telefonic, locuitorii insulei au decis ca pe moneda euro sa fie reprodusa, in miniatura, sculptura "Botezul lui Christos" de Giuseppe Mazzuoli, care infrumuseteaza Catedrala Sf. Ioan Botezatorul din La Valletta, capitala Maltei.

Inedit - Lectii de vioara la 101 ani


Aires de Almeida e Sousa ar putea fi, la 101 ani, cel mai varstnic violonist din lume, ceea ce nu il impiedica sa continue sa dea lectii elevilor sai la instrumentul la care a invatat sa cante dupa ureche cand avea 12 ani. Almeida e Sousa, tata a 12 copii, mai stie sa cante la contrabas si la chitara, dar prefera vioara.

Loterie - Potul cel mare, impartit la trei


Cei trei castigatori la Loteria Euromilioanelor - doi francezi si un portughez - isi vor imparti intre ei un premiu de 183.573.077 de euro, adica echivalentul a aproape 62 de secole de salariu minim in Franta. Participantii la Loteria europeana au trebuit sa ghiceasca cinci numere "bune" si doua stele "norocoase", potrivit sistemului de joc al euroloteriei. Biletul de loterie costa 2 euro, iar sansa de a castiga este de 1:76.000.000.

SUA - I s-a interzis sa se apropie de femei


Un american, care s-a dezbracat in public, a primit o pedeapsa la fel de severa pe cat de indecenta a fost fapta sa: el a primit interdictia de a se apropia sau a intra in conversatie cu orice femeie, cu exceptia celor care fac parte din familia sa. Thomas Brown, in varsta de 43 de ani, a traumatizat o tanara studenta in luna aprilie a anului trecut, dupa ce si-a expus organele genitale in public.

California - Sex in grup in scop terapeutic


Cuplul californian Gail Susan Leeds si Ananda Charles Rutkoff a fost arestat in Palm Spring pentru ca a convins zece asistente sa intretina relatii sexuale "in scop terapeutic". Acestea au afirmat ca Rutkoff le astepta in scaunul cu rotile, gol, la dus, spunand ca are probleme cu coloana si ca are nevoie de sex in scop terapeutic.

Furt - Cinci kilometri de cale ferata


Hotii au lasat bijuteriile si s-au reprofilat pe fier. Mai exact au inceput sa fure calea ferata. In apropierea localitatii Weimar au disparut cinci kilometri de cale ferata. Hotii au obtinut pe fierul vandut suma de 200.000 de euro.

Vedete - Sheryl Crow, fara Armstrong


Sheryl Crow (foto) si Lance Armstrong nu au ajuns la altar. Cei doi s-au logodit si, la numai patru luni dupa ce au stabilit data nuntii, s-au despartit. "Dupa ce ne-am gandit un pic, am decis sa ne despartim", spunea Sheryl.
×
Subiecte în articol: antimonden