x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

25 Mai 2005   •   00:00


  • 26 mai 2005
  • TATUAJE JAPONEZE PENTRU PRESA

    La Tokyo a fost organizata o conferinta de presa unde marele maestru Horiyoshi, faimosul specialist japonez in tatuaje, alaturi de Kaname Ozuma, pictorita recunoscuta pentru tatuajele deosebite pe care le realizeaza, au promovat, pe langa modelele traditionale, alte simboluri cu rezonanta istorica si culturala.

    Trimisa la Zoo pentru o radiografie

    O femeie de 184 kg din New York s-a simtit umilita in momentul in care medicii au trimis-o la Zoo pentru a face o radiografie. Din cauza dimensiunilor, Jennifer Walters, imobilizata la pat, nu incapea in nici unul dintre aparatele de rezonanta magnetica disponibile, drept pentru care medicii i-au recomandat Gradina Zoologica din Bronx.

    Precautie - Oi intr-un magazin pentru vegetarieni

    Se pare ca America e tara celor mai neatenti camionagii. Dupa ce "incarcaturi" intregi de pui si alte galinacee s-au revarsat pe strazi, acum a venit randul ovinelor. Pentru ca tirul care le transporta era supraincarcat, cateva zeci de oi au cazut pe autostrada, fara ca soferul sa-si dea seama. Precaute, oile au parasit repede carosabilul si au invadat un magazin din apropiere. Pe aceasta cale, se infirma si ipoteza conform careia ovinele ar fi proaste, pentru ca oile ratacite s-au indreptat spre magazinul care comercializa doar produse vegetariene. La scurta vreme, autoritatile au "depozitat" oile la o ferma din apropiere, pana cand camionagiul neatent le va revendica.

    Hac! - Piloti beti la mansa avionului

    Doi piloti de avion ai companiei America West au fost pusi sub acuzare pentru pilotarea unui avion in stare vadita de euforie bahica. Avocatii acestora au raspuns acestor acuzatii ca, in pofida evidentei faptului ca cei doi au consumat bauturi alcoolice, ei inca puteau sa se tina pe picioare si vedeau destul de clar pentru a pilota un avion. Christopher Hughes si Thomas Cloyd au primit, initial, unda verde pentru a decola, dar dupa un control de rutina s-a observat ca acestia aveau ochii rosii, erau imbujorati si miroseau puternic a alcool. In urma controalelor efectuate s-a constatat ca Hughes avea 0,084 alcool in sange, iar Cloyd - 0,091.

    Gusturi - Englezii sunt morti dupa ceapa

    Dintre toate legumele din lume, britanicilor le place cel mai mult ceapa. Potrivit unui sondaj desfasurat pe un esantion de 2.000 de persoane, ceapa este leguma cea mai des folosita de locuitorii Angliei, noteaza Rompres. Astfel, 55 % dintre britanici au declarat ca adauga foarte des ceapa in mancare. Pe locul al doilea in preferintele culinare ale britanicilor este porumbul - consumat de fiecare al cincilea locuitor al Marii Britanii. Pe locul al treilea se claseaza morcovul, cu o "rata de popularitate" de 11 procente, fiind urmat de ardei (7%) si de varza de Bruxelles (6 procente).

    911 - Arestata la 86 de ani pentru agresiune

    O batrana in varsta de 86 de ani din orasul Charlotte Mecklenburg a fost arestata pentru ca a abuzat de serviciul telefonic de urgenta, 911. Batrana apelase serviciul cu pricina de 20 de ori, cerand arestarea vanzatorilor dintr-o pizzerie, care refuzasera sa-i livreze comanda la domiciliu. Femeia a fost avertizata sa inceteze, dar aceasta a continuat cu apelurile. Asa ca politistii au descins la locuinta batranei, cu gand s-o aresteze. Femeia revoltata a opus rezistenta, zgariind si muscand autoritatile. Dorothy Densmore a fost arestata in cele din urma pentru agresiune si folosire inadecvata a serviciului 911.

    Uituci - Foarfece si ace in abdomenul unei femei

    Un foarfece si patru ace au fost scoase din abdomenul unei femei din Iran care, in urma cu sase ani, a nascut prin cezariana. Femeia, al carei nume nu a fost dat publicitatii, s-a plans in nenumarate randuri de dureri de burta, iar la o radiografie s-au observat ustensilele medicale lasate in abdomen acum sase ani.

    Frauda - A inchiriat o vila care nu era a lui

    Un tanar norvegian a gasit cea mai simpla metoda de-a castiga bani necuveniti. El a patruns prin efractie intr-o vila nelocuita si a lipit afise in care anunta potentialii doritori ca locatia e de inchiriat. Pretul pe care il cerea norvegianul era cu 35% mai mic decat pretul pietei, asa ca foarte repede chiriasii s-au inghesuit sa-l contacteze. Norvegianul a incasat banii in avans de la toti doritorii, bani care i-au fost transferati direct in cont. Politia a dat de urma infractorului atunci cand adevaratul proprietar s-a intors din vacanta si a vazut afisele.

    Rubrica realizata de Adriana Paduraru si Miruna Mihalcea
    ×
    Subiecte în articol: antimonden