x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

12 Mai 2005   •   00:00


In Luebeck (Germania) are loc Festivalul "Lumea Nisipului". Peste 75 de artisti vor sculpta figuri ale unor personaje de basm.


  • MONDEN

  • SCULPTURI IN NISIP

    In Luebeck (Germania) are loc Festivalul "Lumea Nisipului". Peste 75 de artisti vor sculpta figuri ale unor personaje de basm. Deja, cativa dintre sculptori au venit "la locul faptei" pentru a incerca nisipul. Operele vor putea fi vizionate de public intre 8 iulie si 4 septembrie.

    Sharone Stone, mama pentru a doua oara

    Sharon Stone a dezvaluit ca a devenit mama pentru a doua oara, insa copilul nu a fost adus pe lume de ea, ci de o mama purtatoare. "Sharon a platit o mama-surogat sa-i poarte copilul si acesta s-a nascut marti, in Statele Unite. Imediat ce va putea, Sharon se va duce sa-si vada copilul", a declarat o sursa din anturajul actritei.

    Accident - Crocodilul aruncat in "piscina"

    Autoritatile australiene au prins si au omorat un crocodil pe care tot ele l-au eliberat intr-un lac foarte frecventat de inotatori. Cum s-a intamplat acest lucru? Ei bine, Politia orasului Kununurra a ridicat reptila de aproape doi metri din locuinta unei femei care a gasit-o in baie. Apoi au aruncat-o in cel mai apropiat lac pe care l-au gasit. Din nefericire, zona este foarte frecventata pentru camping, multi oameni venind la Lily Creek Lagoon pentru a inota in liniste sau pentru a admira pasarile de aici.

    Donatie - Lapte pentru macac

    Proaspetele mamici din China sunt rugate sa doneze lapte pentru a salva viata unui pui de macac. "Bebelusul" s-a nascut prematur la Gradina Zoologica din Chongqing, iar mama sa, Shanshan, nu poate produce suficienta "mancarica". Ingrijitorul Yang Xinghai spune ca laptele uman si cel al maimutelor este foarte asemanator. "Puiul are nevoie doar de 100-150 de grame de lapte pe zi", a adaugat Yang. El a adaugat ca macacul este hranit acum cu lapte de vaca, insa sansele lui de a supravietui sunt foarte mici daca nu este ajutat de mamici.

    Pudoare - Travestit exmatriculat

    Kerry Lofy, elev la Liceul Lake Geneva Badger din Wisconsin, s-a ales cu o amenda frumusica, cu exmatriculare pe o perioada de trei zile si cu interdictia de a mai participa la balurile organizate de liceu. Si asta din cauza ca baiatul a aparut la petrecere imbracat intr-o rochie cu bretele, pantofi cu toc, cercei si colier, plus o peruca blonda. Desi fusese avertizat sa nu procedeze astfel, Lofy a ignorat sfatul profesorilor, sustinand ca prietenul sau homosexual nu are partenera si atunci el il va ajuta sa nu se simta singur. Oficialii i-au aplicat o amenda de 300 de dolari, dar nu pentru rochie, ci pentru ca a dansat provocator.

    Licitatie - Arta de cimpanzeu

    Trei picturi apartinand unui cimpanzeu au fost scoase la vanzare alaturi de celebrii Renoir sau Andy Warhol. Casa de licitatii Bonhams spera sa obtina pe lucrarile lui Congo intre 600 si 800 de lire sterline. Antropologul Desmond Morris a inceput sa testeze abilitatile artistice ale maimutelor in 1950. Dupa doi ani, Morris a ajuns la concluzia ca cimpanzeul Congo este talentat. Operele lui au fost expuse pentru prima data in 1957 la Institutul de Arta Contemporana din Londra.

    Proces - Hotelul n-avea conditii pentru jocuri erotice

    Un cuplu proaspat casatorit din Shanghai cere in instanta despagubiri considerabile hotelului la care a fost cazat in noaptea nuntii. In China exista o traditie veche conform careia tinerii casatoriti joaca diverse jocuri sexuale in fata familiei si a prietenilor, incitati de acestia. Sotul, Yu Haitao, sustine ca patul s-a rupt imediat ce au inceput jocurile. Yu a cazut fracturandu-si bratul, motiv pentru care a fost nevoit sa suporte o interventie chirurgicala care l-a costat aproape 3.000 de dolari. Cei doi sustin ca administratia hotelului a fost neglijenta si nu le-a asigurat conditiile necesare punerii in practica a traditiei.

    Armata - A pacalit statul cu 21.000 de dolari

    Un fost ajutor de serif din Cincinnati a fost nevoit sa recunoasca la tribunal ca a mintit in legatura cu prestarea de servicii in cadrul armatei si, respectiv, incasarea unor cecuri suplimentare in valoare de 21.000 de dolari. Ajutorul de serif, Brian Baer, a pretins ca a fost trecut in rezerva, dar ca dupa cateva luni s-a-mbolnavit si nu a mai fost membru activ. Cu toate acestea, el a continuat sa incaseze cecurile suplimentare. Momentan, Brian a returnat 10.000 de dolari, urmand sa inapoieze si restul si risca 18 luni de detentie.

    Rubrica realizata de Adriana Paduraru si Miruna Mihalcea
    ×
    Subiecte în articol: antimonden