x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

10 Mai 2005   •   00:00


  • 11 mai 2005
  • "Ziua de somn in muzeu"

    Muzeul de Arta din Wolfsburg le ofera vizitatorilor posibilitatea de a trage un pui de somn in fata unui tablou. Astfel, in fiecare luni, oricine se poate relaxa timp de o ora asezat comod intr-un sezlong in fata uneia dintre operele de arta expuse aici. Iar daca vizitatorii adorm, cu atat mai bine!

    Avalansa de mazare

    Un adolescent din Noua Zeelanda a fost "surprins" de o avalansa de... mazare. Baiatul de 17 ani a dat foc sigurantelor de plastic ale unui container aflat in Portul Ashburton. O mare verde de mazare l-a prins pe adolescent de la brau in jos. Dupa ce a fost eliberat, adolescentul, al carui nume nu a fost dat publicitatii, a fost condamnat la 200 de zile de munca in folosul comunitatii.

    eBay - "Cine vrea sa ma cumpere?"

    Doi elevi de la Liceul Hazen, North Dakota, se cam saturasera de ei insisi, asa ca au decis sa se scoata la vanzare. Unde altundeva ar fi fost posibila incercarea lor daca nu pe site-ul eBay?! Greseala lor cea mai mare pare sa fi fost insa nu gestul in sine, cat faptul ca au ticluit experimentul chiar din laboratorul de informatica al liceului. Motiv pentru care directorul le-a aplicat celor doi amenzi usturatoare, precum si mustrari aprige, in timp ce parintilor "produselor" gluma li s-a parut de-a dreptul amuzanta. Site-ul a inchis sectiunea de vanzare cand suma licitata a ajuns la 3.300 de dolari.

    Sondaj - Nasterea copilului, in topul memoriei

    Cel mai important lucru, pe care britanicii nu-l uita niciodata, este nasterea copiilor. Urmeaza in clasament ziua nuntii, un concediu placut, ziua in care s-au indragostit. In topul memoriei, pe primele 10 locuri, se mai regasesc zilele studentiei, un apus incantator, primul salariu sau o felicitare speciala de Craciun. Acestea sunt concluziile la care au ajuns realizatorii revistei britanice Scrapbook Inspirations, care a intervievat 2.000 de persoane. De asemenea, englezilor le este foarte greu sa uite castigarea Cupei Mondiale la fotbal in 1966 si la rugby in 2003 de catre echipele nationale ale Angliei sau caderea Zidului Berlinului in 1989.

    Brazilia - Ziua orgasmului

    Brazilienii au o zi a orgasmului. E drept, nu toti, ci doar cei 38.000 de locuitori ai oraselului Esperantina. Primarul Felipe Santolia, 32 de ani, necasatorit si fara prejudecati, a decis sa semneze legea care face aceasta zi oficiala. El sustine ca oricum brazilienii sarbatoresc de mult aceasta zi. Ba chiar au fost organizate in oras discutii publice despre ejacularea precoce si lipsa orgasmului la femeile casatorite. Chiar daca localnicii au primit vestea cu retinere, fiind recunoscuti de altfel pentru spiritul lor religios, pana la urma au lasat rusinea deoparte si au ciocnit un pahar in cinstea orgasmului.

    Trasnet - Salvata de manusile de cauciuc

    Angela Edwards (64 de ani) din SUA era cat pe ce sa fie electrocutata chiar in propria casa. In timp ce spala linistita vasele, Angela a fost lovita de un trasnet. Din fericire, manusile de cauciuc pe care le avea au actionat ca un izolator electric. "Intotdeauna am folosit manusile pentru a-mi proteja pielea. Iar acum mi-au salvat si viata. Am simtit socul electric si inima mi-a luat-o la trap, dar am scapat teafara", a declarat femeia. Fulgerul a ars toata instalatia electrica din casa femeii, ba chiar a incendiat usa de la intrare, insa pagubele materiale nu sunt foarte mari.

    Amenda - Puii nu stiu sa traverseze

    Linc si Helena Moore din oraselul Ridgecrest (California) au fost surprinsi sa afle ca au fost amendati de politie, deoarece puii pe care ii detin nu stiu sa traverseze strada. Seriful J. Nicholson le-a trimis proprietarilor de pui infractori o hartiuta prin care ii instiinteaza ca acestia din urma se plimba in voie pe sosea si incurca traficul. Considerandu-se nevinovati, Linc si Helena Moore l-au dat in judecata pe serif.

    Rubrica realizata de Adriana Paduraru si Miruna Mihalcea
    ×
    Subiecte în articol: antimonden