x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

09 Mai 2005   •   00:00


  • 10 mai 2005
  • BATALIA REGINELOR

    In localitatea Valais din Elvetia se desfasoara, inca din anul 1922, Batalia Reginelor. La editia din acest an, lupta pentru "titlu" s-a dat intre Saphire (dreapta) si Farouk. In fata a peste 11.000 de spectatori, cele doua vacute s-au batut cap in cap pentru a deveni "sefa cirezii". Castigatoare a fost desemnata Saphire.

    Tort pentru divort

    Un cofetar din Germania a lansat o noua serie de produse - tortul pentru divort. Delicatesele lui Georgius Vasseliou au desenate chipul "ex-ului", iar costul variaza intre 30 si 100 de lire sterline. Cofetarului i-a venit ideea dupa ce o clienta i-a cerut "ceva cu care sa sarbatoreasca divortul". Cum anul trecut in Berlin s-au inregistrat peste 10.000 de divorturi, putem spune ca afacerea acestuia va avea un profit bunicel.

    Tribunal - Bubbles se furisa in patul lui Michael

    Leii, maimutele si alte animale exotice de la gradina zoologica privata a lui Michael Jackson fac incursiuni neasteptate in procesul cantaretului. Wade Robson, un australian de 22 de ani chemat la bara de catre aparare, a recunoscut ca a aruncat cu pietre, impreuna cu Jackson, in cusca leului de la menajeria de la Neverland, la inceputul anilor ’90. "Voiam sa-l facem sa raga, pentru ca statea culcat acolo si nu facea nimic", a explicat martorul. De aici au inceput interminabile discutii pentru a vedea daca pietrele aruncate erau mari sau mici si daca ele vizau cusca sau leul. Juratii au mai aflat cu stupoare ca cimpanzeul Bubbles avea suparatorul obicei de a evada din cusca sa si a se strecura in patul lui Jackson, in timp ce un alt cimpanzeu, Max, isi intindea excrementele pe peretii camerei. La Neverland rataceau liberi si nestingheriti elefanti si camile, a mai fost informat juriul, iar apararea a precizat ca lui Michael ii place sa stea sub un anume copac de la ranch, unde ii vine inspiratia mai usor.

    Daune - NASA distruge balanta universului

    Un astrolog rus cere NASA daune in valoare de 165 milioane de lire sterline, deoarece agentia spatiala americana distruge balanta universului. Marina Bai sustine ca lansarea sondei Deep Impact (programata sa intre in coliziune cu cometa Tempel 1 la 4 iulie 2005) este "un act terorist". In plus, proiectul NASA reprezinta un afront personal fata de bunicii sai, a caror relatie de dragoste a fost prevestita de cometa. Un tribunal a respins deja cazul astrologului, pe motiv ca NASA beneficiaza de imunitate in Rusia, insa avocatul dnei Bai a inaintat dosarul catre o Curte superioara, care urmeaza sa stabileasca daca NASA este reprezentata sau nu in Rusia de Ambasada americana de la Moscova.

    Confuzie - Planta marina, luata drept penis

    Un neozeelandez care se plimba pe o plaja din Auckland a fost socat in momentul in care a descoperit pe nisip organele genitale ale unui barbat, relateaza Rompres. Politistii chemati la fata locului au stabilit, totusi, ca barbatul nu descoperise nimic altceva decat o forma de viata marina. "Nu se stie exact ce planta a fost. Parea sa fie un fel de anemona. Dar semana foarte mult cu ceea ce barbatul crezuse ca a descoperit", a declarat un purtator de cuvant al Politiei.

    Turcia - Posturile tv pentru adulti, interzise

    Consiliul National al Audiovizualului din Turcia a interzis patru canale de televiziune cu programe pentru adulti, sub argumentul ca materialele erotice difuzate de acestea contravin valorilor culturale ale tarii. Canalele Adult Channel, Exotica TV, Playboy TV si Rouge TV puteau fi vizionate, dupa miezul noptii, de cetatenii turci abonati la compania de cablu Digiturk. In luarea deciziei, CNA turc a citat o cerinta privind acordarea licentei, potrivit careia "programele de radio si televiziune trebuie sa se afle in serviciul public si in linie cu valorile nationale, morale, umane, spirituale si culturale ale poporului turc".

    Marea Britanie - Romantismul ustura la buzunar

    Barbatilor englezi, arta de a cuceri o femeie le scoate multi bani din buzunar. Cel putin asa reiese dintr-un sondaj cerut de Maestro. Potrivit studiului, costul mediu al unei prime intalniri in Marea Britanie se ridica la 200 de lire sterline. Nici pentru femei nu este usor. Reprezentantele sexului frumos cheltuiesc cam aceeasi suma cu pregatirile de dinainte de intalnire. Banii se duc insa pe haine, pantofi sau tratamente cosmetice. Generalizand, cei 8,6 miliarde de celibatari britanici merg, in medie, la cate cinci intalniri pe an. Incercarile lor de a gasi iubirea adevarata ii costa aproximativ 8 miliarde de lei.

    Rubrica realizata de Adriana Paduraru
    ×
    Subiecte în articol: antimonden