x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

08 Mai 2005   •   00:00


  • 9 mai 2005
  • TRAIESTE PE PICIOR MARE... LA PROPRIU

    Leonid Stadnik traieste pe picior mare. Si asta, pentru ca el poarta incaltari numarul 64. "Gulliver"-ul ucrainean este in Cartea Recordurilor la categoria "Cel mai inalt om in viata" (2,55 m). E usor de inteles ca hainele si mai ales pantofii sunt greu de gasit. Noroc cu germanul George Wessels care i-a confectionat cateva perechi.

    Accidentat in fata spitalului

    Un barbat din Statele Unite nici nu a apucat sa iasa bine din spital ca mama sa "a avut grija" sa-l reinterneze. Ron Carter (49 de ani) isi rugase mama sa vina sa-l ia de la spital. Numai ca aceasta, din neatentie, a dat cu masina peste el chiar in fata unitatii medicale. Motiv pentru care domnul Carter, in loc sa ajunga acasa, a fost reinternat cu multiple fracturi.

    Relaxare - Pictura la nastere

    Ultimul lucru la care se gandeste o femeie in timpul nasterii este pictura. Totusi, britanica Tamara Donn (39 de ani) sustine ca nasterea cu pensula in mana este la fel de usoara ca cea in apa. Tamara si-a deschis in propria locuinta un cabinet in care le invata pe femei sa deseneze si le sfatuieste sa incerce acest lucru si in timpul travaliului. "Aceasta activitate stimuleaza creierul si le face pe mame sa nu se gandeasca la durerile facerii", a explicat Tamara.

    Trafic - Droguri transportate in stomac

    Autoritatile din Columbia au descoperit o noua modalitate de a scoate stupefiante din tara, practicata de traficantii de droguri foarte ingeniosi. Acestia isi alegeau curieri pentru transport pe care ii convingeau sa se supuna unei operatii chirurgicale. Respectiv, curierilor le erau introduse drogurile in stomac, dupa care acestia luau drumul Braziliei, Europei si Statelor Unite ale Americii. Banda era formata din doi "capi" din orasul Leticia si un al treilea, a carui indatorire era sa-i convinga pe carausi sa se supuna operatiei.

    Rusine - Bush s-a facut de ras in fata mexicanilor

    Presedintele SUA, George Bush, are grave probleme cu limba spaniola. Ca sa dea dovada de implicare in viata sociala, el a decis sa gazduiasca anul acesta la Casa Alba "petrecerea mexicanilor", de 5 Mai, pe principiul "mi casa es su casa" (casa mea e casa voastra). "Cinco de Mayo" comemoreaza "Batalia poporului" din 1862, cand mexicanii au invins trupele de invazie franceze. Ziua de 5 mai e celebrata cu mare fast in Mexic, iar comunitatea mexicana din SUA este una foarte importanta. Numai ca presedintele, din exces de zel, a cam dat-o-n bara, stabilind data "petrecerii" pe 4 mai, in loc de 5. "Trebuie sa mai lucrez la limba spaniola", s-a scuzat el fata de comunitatea mexicana.

    Discriminare - Homosexualii nu pot dona sperma

    Homosexualii din Statele Unite sunt foarte suparati ca bancile de sperma le interzic sa-si doneze lichidul seminal. Potrivit reprezentantilor "Food and Drug Administration", cei care au facut sex cu barbati au un risc mult mai mare de a fi contactat virusul HIV. Drept pentru care asociatiile pentru protectia drepturilor homosexualilor au ripostat: "Este OK ca un barbat care a facut sex neprotejat cu o prostituata sa doneze sperma, iar un homosexual care are o relatie stabila sa nu poata face acest lucru decat daca a fost «abstinent» cel putin cinci ani".

    Darnicie - Pomana de 7.000 de dolari

    O cersetoare din Polonia, poreclita "Buni" de localnici, s-a trezit, la propriu, cu 7.000 de dolari in poala. "Buni" n-are un loc stabil de rezidenta, asa ca-si muta catrafusele prin diverse zone, ca sa nu agaseze un singur segment de public binevoitor si darnic. Dupa o noapte petrecuta in gara centrala Warsaw, femeia s-a trezit cu un plic care continea 7.000 de dolari si pe care era scris mesajul: "Pentru saraci". De buna-credinta, "Buni" n-a considerat ca banii sunt pentru ea, asa ca a inmanat plicul politiei. Autoritatile incearca sa descopere provenienta banilor, dar, in caz ca nu vor descoperi nimic, "Buni" va deveni posesoarea lor de drept.

    Rubrica realizata de Adriana Paduraru si Miruna Mihalcea
    ×
    Subiecte în articol: antimonden