x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

04 Mai 2005   •   00:00


  • 5 mai 2005
  • Poarta Brandenburg, "reconstituita"

    Ceea ce vedeti in aceasta imagine este o fotografie panoramica ce "reintregeste" Poarta Brandenburg din Berlin. "Reconstituirea" monumentului este prilejuita de sarbatorirea, pe 8 mai, a 60 de ani de la capitularea Germaniei naziste.

    Batraneii au jefuit 14 banci

    Trei barbati in varsta de 74, 73, respectiv 64 de ani au fost acuzati de jefuirea a 14 banci in decursul a 16 ani. Suma "agonisita" de cei trei se ridica la peste 1,3 milioane de dolari. Rudolf Richter, Wilfried Ackermann si Lothar Ackermann risca pana la 15 ani de inchisoare pentru jaf armat.

    Tehnologie - Vanatoare pe Internet

    Un site planuieste realizarea unui joc real prin intermediul caruia pasionatii de vanatoare pot impusca "on-line" doar printr-un simplu click. La www.live-shot.com, vanatorii pot folosi o arma de calibrul 22 mm dotata cu telecomanda si camera web, astfel incat, stand in fata computerului, sa poata impusca antilopele, mistretii si caprioarele aflate la ferma initiatorului site-ului, texanul John Underwood. Costurile se ridica la 5,95 dolari pentru 10 focuri sau 20 de minute de joc, iar pretul unui abonament pentru o luna este de 14,95 dolari. Insa autoritatile nu sunt de acord cu aceasta modalitate de vanatoare si lupta din rasputeri pentru interzicerea ei.

    Dor - Soferi de 3 si 5 ani din cauza bunicului

    Chase si Chandler Bright, doi frati de 3 si respectiv 5 ani, din Rochester, Indiana, se saturasera de weekend-urile plictisitoare petrecute in fata televizorului, asa ca au "imprumutat" frumusel camioneta familiei. Au impartit scaunul soferului, au condus aproximativ 6 kilometri pe autostrada, doar ca la un moment dat au incurcat drumul si au nimerit intr-un maldar de gunoi, care a amortizat impactul. La finalul fericit, parintii au fost si mai surprinsi sa afle ca progeniturile aveau o destinatie precisa cand au luat masina. Directia: la bunicul! Momentan, familia patita isi reconfigureaza locuinta pe principiul unei fortarete de maxima securitate…

    Record - Bataie cu perne in Belgia

    Mii de studenti de la Universitatea Leuven din Belgia s-au distrat de minune in incercarea de a dobori recordul mondial la bataie cu perne. Peste 4.000 de perne (cu 1.000 mai mult decat recordul precedent) au fost folosite in bataia generala, iar in urma actiunii au fost stransi 12.867 de dolari. Banii vor fi trimisi unei asociatii care se ocupa de copiii bolnavi de astm, obezitate si cei care sufera de sindromul de oboseala acuta.

    Zoo - Energie din excremente

    Administratia gradinii zoologice Rosamond Gifford din Syracuse vrea sa renunte la sistemul electric standard, care costa 400.000 de dolari lunar. Gradina zoologica este de altfel una recunoscuta pentru ca detine cel mai bun program de crestere a elefantilor din Asia. Daca tot au sase astfel de exemplare gigantice care produc, impreuna, mai mult de 180.000 de kilograme de excremente pe zi, administratia se gandeste sa puna la punct propriul generator de energie, folosindu-se de "productia" pachidermelor.

    Egipt - Cea mai frumoasa mumie

    O mumie veche de 2.300 de ani de o frumusete exceptionala, cu o masca funerara de aur si un lintoliu foarte colorat, a fost descoperita la Saqqara, in apropiere de Cairo. "Scenele desenate pe ea sunt cele mai frumoase pe care le-am vazut in viata mea pe o mumie", a declarat Zahi Hawas, secretarul general al Consiliului Superior al Antichitatilor din Egipt. Identitatea mumiei nu a fost stabilita, insa poate fi vorba despre un personaj foarte bogat.

    Rubrica realizata de Adriana Paduraru si Miruna Mihalcea
    ×
    Subiecte în articol: antimonden