x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

03 Mai 2005   •   00:00


  • 4 mai 2005
  • Crap urias inaltat in cinstea copiilor

    De ziua copilului, la 3 martie, la 70 de kilometri nord de Tokyo, japonezii inalta la cer un zmeu simbolic, in forma unui crap urias. Zmeul din imagine masoara 100 de metri in lungime si cantareste 350 de kilograme. Sarbatoarea "Koinobori" reflecta dorinta tatilor ca fiii lor sa ajunga la fel de puternici precum crapul inaltat in vazduh.

    Comanda la supermarket, online

    Curt Lund, patronul unei firme din Minneapolis, a inventat un sistem computerizat care elimina riscul oricarui cumparator de a se intoarce acasa cu mana goala. Baza de date a programului contine inventarul supermarketurilor, iar cumparatorul vede exact ce poate cumpara, ba chiar poate face rezervari. Pentru retetele culinare preferate, ingredientele vor fi "rezervate" imediat.

    Licitatie - "Papamobil" de un milion de euro

    O masina de ocazie care ar fi apartinut unui anume Joseph Kardinal Ratzinger a fost pusa in vanzare pe site-ul de licitatii online e-Bay si ar putea fi adjudecata la pretul de un milion de euro. Pretul de pornire al vehiculului, un Volkswagen Golf gri metalizat din 1999, a fost de 9.900 de euro pe site-ul e-Bay Germania. Dupa 24 de ore si 300 de oferte, masina se negocia la suma de un milion de euro. Vanzatorul este un tanar german de 21 de ani, care afirma ca a cumparat masina de la o alta persoana, din orasul Olpe, vestul tarii. (Raluca Grintescu)

    Lege - Rascoala impotriva pateului de ficat

    Statul american Oregon se afla la un pas de a interzice producerea de pate de ficat, pentru a opri astfel tratamentul crud al indoparii ratelor si gastelor. Organizatiile pentru protectia animalelor sustin ca procesul de producere a delicatesei constituie o cruzime nejustificata pentru bietele fapturi din ograda. In cazul in care aceasta lege va fi ratificata, Oregon va deveni al doilea stat din SUA, dupa California, unde aceasta practica este interzisa. Aceasta lege a mai fost propusa in New York, Illinois si Massachusetts.

    Avertisment - Nu lingeti plicurile!

    Postul de televiziune CNN a scos la iveala cateva cazuri de imbolnavire a unor angajati care se ocupau cu… linsul plicurilor. Unul dintre cazurile tragice amintite de CNN a fost cel al unei femei care s-a taiat la limba in timp ce lingea plicul. Dupa cateva zile, femeia s-a trezit cu o umflatura pe limba, iar radiografia a scos la iveala larve care s-au inmultit in gura ei din cauza umezelii si a caldurii. Folositi asadar stick-ul de lipit, nu limba!

    Genial - Absolvent de facultate la 14 ani

    Promethea Pythaitha are 14 ani si e… geniala. Ea va primi, in aceasta vara, diploma de absolvire a Universitatii Montana State, devenind astfel cea mai tanara absolventa de facultate din istoria SUA. Minora ar dori sa urmeze si cursurile altor facultati, dar taxa de inscriere este prea mare. Ea crede ca a fi "geniu" e motiv de discriminare, pentru ca orice persoana sub 18 ani din SUA are dreptul la invatamant gratuit pana la varsta majoratului. Promethea a declarat unui cotidian american ca n-o intereseaza nici baietii, nici fardurile, doar studiul.

    Hamburg - Broastele explozive

    Un medic veterinar german sustine ca a dezlegat secretul "broastelor explozive" din iazul din apropierea orasului Hamburg, botezat "iazul mortii", ca urmare a evenimentelor, informeaza Associated Press, receptionata de Rompres. Veterinarul Frank Mutschmann, care a examinat resturile batracienilor, a remarcat o incizie intre cavitatea abdominala si piept, facuta cel mai probabil cu ciocul de o cioara care a incercat sa manance ficatul broastelor. Aceasta ar fi, se pare, cauza exploziei broastelor. Conform martorilor si voluntarilor de la mai multe organizatii pentru protectia animalelor, in ultimele zile, peste 1.000 de broaste s-au umflat pana la punctul in care au explodat cu o asemenea forta, incat si-au propulsat organele interne pana la inaltimea de un metru in aer. (Raluca Grintescu)

    Pagina realizata de Miruna Mihalcea
    ×
    Subiecte în articol: antimonden