x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume.../ Cea mai fericita zi

Lume, lume.../ Cea mai fericita zi

19 Mai 2006   •   00:00

Cea mai fericita zi


Ziua de 18 mai este declarata cea mai fericita din an. Potrivit specialistilor britanici, motivele sunt multiple: este primavara, zilele sunt mai lungi si insorite si se apropie vacanta, informeaza The Sun. Cea mai proasta zi din an este 3 ianuarie, cand miliarde de oameni se intorc la munca dupa Sarbatorile de Craciun.

Sport extrem - A sarit cu parasuta de pe Turnul Eiffel


Un belgian a supravietuit unei sarituri cu parasuta de la cel de-al treilea etaj al Turnului Eiffel, la un an dupa ce un norvegian a murit incercand sa sara de pe aceeasi constructie, transmite AFP. Johan Vervoort (34 de ani) a sarit de la 270 m, chiar de sub varful metalic al turnului ridicat de Gustave Eiffel in 1889. Se pare ca belgianul s-a inchis cu o seara inainte in cladire, pacalind gardienii si sistemul de securitate. Un purtator de cuvant al administratiei Turnului Eiffel a confirmat saltul belgianului fara a da detalii. Acesta a tinut sa precizeze ca "exista peste tot un sistem de securitate" pentru a impiedica persoanele disperate sa sara si ca sunt in vigoare "norme de securitate draconice".

Revenire - Sheryl Crow, din nou pe scena


Sheryl Crow a sustinut primul concert de cand a fost operata la san in luna februarie, in urma unui diagnostic de cancer mamar. Cantareata (44 de ani) a interpretat la chitara piesa "A change would do you good" si a zambit tot timpul. Ea a fost invitata sa cante pentru My Network TV, post ce va folosi melodia ei pe coloana sonora a unui serial. Dupa ce a fost diagnosticata cu cancer la san, cantareata si-a amanat toate concertele din cadrul turneului in America de Nord, reprogramandu-le pentru luna iunie.

Panda - "Cartite" antifumat


Incepand cu data de 31 mai, ajutori de inspectori imbracati in civil se vor infiltra printre clientii celor 23.500 de baruri si restaurante din provincia canadiana Qu...bec, pentru a vedea cum este aplicata noua lege antifumat, informeaza Rompres. Ministerul Sanatatii provinciei canadiene nu le cere acestor ajutori de inspectori sa intervina direct, ci mai degraba sa dea raportul despre situatia observata. Institutiile refractare vor face obiectul unor vizite regulate din partea inspectorilor si ar putea primi amenzi de pana la 10.000 de dolari cana-dieni. Ministerul mentionat tine sa pastreze secret numarul inspectorilor care vor strabate provincia incepand din 31 mai. Uniunea Patronilor de Baruri din Qu...bec califica aceasta operatiune drept "ridicola", "spionaj" si "cheltuiala inutila".

Suporteri - Hai, Coreea!


Daca ar putea vorbi, acest grup de urangutani ar striga cu siguranta cat i-ar tine puterile: "Hai, Coreea!". Cum acest lucru nu este posibil, primatele au fost costumate si vopsite pe fata in culorile echipei favorite. Astfel se incearca incurajarea echipei nationale a Coreii de Sud, cu prilejul Campionatului Mondial de Fotbal ce va incepe la 9 iunie, in Germania.


"Asa arata oare Bau-Bau?!"


"Ce animal o fi asta? O fi Bau-Bau? Ce bine ca e inchis!... Si daca nu e Bau-Bau, ce e? Dar de ce o sta in apa?". Cate astfel de ganduri au trecut prin capsorul fetitei din imagine cand a vazut la Gradina Zoologica aceasta morsa? Si cate explicatii a trebuit sa-i dea parintii pentru a o face pe micuta sa inteleaga ce e o morsa si de ce traieste ea mai mult in apa decat pe uscat.
×
Subiecte în articol: antimonden