x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume…

Lume, lume…

29 Mai 2005   •   00:00

Maimuta angajata la minister / Clinica pentru animale exotice / Bancherul boschetar / A intrat cu masina in clasa / Stripper, cadou / Big Ben a luat o pauza

  • MONDEN
  • Maimuta angajata la minister

    Ministerul indian al Muncii a angajat o maimuta, cu acte in regula. Fisa postului mamifer prevede paza sediului ministerului, care in ultima vreme a fost supus atacurilor repetate ale unor "gasti" de maimute salbatice. Maimuta va lucra in echipa, alaturi de un specialist in capturarea animalelor. Din martie, echipa a repurtat un succes de 110 infractoare surprinse in flagrant.

    Clinica pentru animale exotice

    La New York s-a deschis o clinica ai carei clienti sunt animalele exotice. In imagine, unui porcusor de Guineea pe nume "D" i se face o radiografie complexa, la Centrul pentru Pasari si Animale Exotice. Clinica este singura din nord-estul SUA iar medicii sunt specializati in tratamentul unei game largi de specii.

    New York - Bancherul boschetar

    Vicepresedintele Chase Bank din New York a fost acuzat de tentativa de abuz sexual si expunere indecenta. Tanarul bancher, ascuns in tufisurile dintr-un parc, gol pusca si cu un prezervativ la locul lui, a incercat sa agreseze o femeie care facea jogging. Ghinionul lui John Kelley a fost acela ca femeia era un ofiter de Politie in afara serviciului, asa ca a stiut sa se apere. Ba, mai mult, a reusit sa-l urmareasca pe fugar pana la masina, notand in graba numarul de inmatriculare al acesteia. In scurta vreme, autoritatile au descoperit identitatea celui care inchiriase vehiculul, iar Kelly nu s-a opus arestarii.

    Atitudine - A intrat cu masina in clasa

    O mamica din Philadelphia, nemultumita de tratamentul de care aveau parte copiii sai cat timp se aflau la scoala, s-a gandit ca singurul mod de a atrage atentia autoritatilor este sa intre cu masina in scoala, la propriu. Ceea ce a si facut, dupa ce cu cateva zile inainte amenintase, dar renuntase la actiune, asteptand ca profesorii sa ia atitudine in privinta tratamentului de care aveau parte cei trei copii ai sai. Nemultumirea ei consta in faptul ca elevii mai mari ii intimidau pe acestia, care oricum nu se simteau in largul lor pentru ca de-abia se mutasera de la alta scoala. In urma incidentului, singurul ranit usor a fost soferul autobuzului scolii, care astepta sa se termine orele de curs.

    Incurcatura - Violatorul de minori adopta copii

    Nicholas Chaney, un violator newyorkez recunoscut, a reusit sa adopte in mod legal un copil si sa fie, in acelasi timp, asistent "paternal". Legile prevad ca infractorii nu au voie sa adopte copii, mai ales aceia condamnati pentru abuzuri sexuale. Chaney fusese condamnat in 1989 pentru intretinerea de relatii sexuale cu o minora de 16 ani. Dupa ce a fost eliberat, el a cerut sa infieze un copil, precizand in formular ca este un fost detinut. Chaney impreuna cu familia s-au mutat recent din orasul unde acesta facuse puscarie si ale carui autoritati ii permisesera sa adopte un copil. O data ajuns la New York, el nu a declarat ca a fost condamnat pentru abuz sexual, moment in care autoritatile s-au sesizat si au descoperit ca puscariasul era tatal unui copil adoptat.

    Obscen - Stripper, cadou

    Anette Pharris, din Nashville, a angajat un stripper pentru petrecerea aniversara a fetei sale, care implinea 16 ani. Ea este cercetata pentru incurajarea unui minor la ilegalitati, precum si pentru implicarea unui minor (stripper-ul) in activitati cu caracter obscen. Nici stripper-ul impreuna cu tatal lui n-au scapat de judecata. Politia a descoperit cazul cand Anette a developat filmul. Angajatii centrului au anuntat autoritatile despre petrecerea in care minorii au luat parte la acte cu conotatii sexuale.

    Batranete - Big Ben a luat o pauza

    Big Ben, cel mai vestit paznic al timpului, s-a oprit vineri pentru a cincea oara in cei 147 de ani de cand ticaie in Londra. Big Ben este unul dintre etaloanele in materie de masurare a timpului, care a rezistat pana si bombardamentelor nazistilor din timpul celui de-al doilea razboi mondial. Specialistii pun incidentul pe seama conditiilor meteorologice, avand in vedere ca vinerea trecuta a fost cea mai calda zi de mai din 1953 incoace, temperatura inregistrand valori de 31,8 grade Celsius. Vineri, ceasul s-a oprit la 10:07 pm, ora locala, dupa care si-a reluat activitatea ca sa se opreasca din nou la 10:20 pm. Big Ben a pornit din nou dupa 90 de minute de pauza.

    Rubrica realizata de Miruna Mihalcea
    ×
    Subiecte în articol: antimonden