x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden "Mă simt ca la debut"

"Mă simt ca la debut"

de Dana Andronie    |    08 Ian 2008   •   00:00
 "Mă simt ca la debut"

Face demersuri să obţină "vocea" celebrei Dalida, a fost distribuit "din oficiu" intr-un musical, şi-a construit o casă in afara Bucureştiului. Toate acestea i se intămplă lui Claudiu Mirică, după ce s-a lepădat de "hainele de vedetă".

Face demersuri să obţină "vocea" celebrei Dalida, a fost distribuit "din oficiu" intr-un musical, şi-a construit o casă in afara Bucureştiului. Toate acestea i se intămplă lui Claudiu Mirică, după ce s-a lepădat de "hainele de vedetă".Â

†Jurnalul Naţional: Ce inseamnă Claudiu Mirică pentru muzica romănească uşoară sau mai puţin uşoară?

Claudiu Mirică: Am ajuns in istoria muzicii lejere romăneşti prin faptul că, in urmă cu zece ani, am căntat cu celebra formaţie Mondial, la revenirea sa. Apoi am devenit un "personaj MTV" prin Stigma. Acum insă, de cănd sunt solo, mă simt ca la debut. Am lipsit doi ani, după decesul părinţilor mei, timp in care nu am mai vrut să cănt. M-am izolat şi am produs - pentru alţii - căteva albume.

Nostalgic

†Te-ai redescoperit in duete virtuale?

Am descoperit muzica veche pe discuri de vinil, in copilărie. Acum vreo doi ani mi-a venit ideea de a realiza un show numit "NostalChic", in care să cănt piese vechi, insă proiectul nu se potrivea cu ceea ce căntam pe atunci. Am revenit la idee şi am ales, de pe discurile părinţilor mei, căteva dintre cele mai frumoase piese vechi. Spre exemplu, "Lasă-mi, toamnă, pomii verzi", a Margaretei Păslaru, piesa pe care o căntam prin casă pe cănd aveam vreo 5 ani. Acum fac demersuri pentru a inregistra o piesă folosind vocea celebrei Dalida: "Je suis malade". Albumul meu - "Retro" - va fi, de fapt, un omagiu adus părinţilor mei. Dar este şi o alternativă la mizeria cu pretenţii culturale promovată de media.

†Ce vise ţi s-au implinit in ultimii cinci ani?

Primul ar fi că m-am indrăgostit, după ani in şir, cănd credeam că voi muri singur. Al doilea: am văzut Parisul. Un alt vis mare a fost că am inregistrat un duet - fie el chiar virtual - cu Margareta Păslaru. A, şi ar mai fi unul: in curănd, voi termina lucrările la noua mea casă, din afara Bucureştiului.

Mai matur

†Am auzit că ai primit o ofertă să joci intr-un musical...

După filmările clipului "Lasă-mi, toamnă, pomii verzi", Adrian Berinde, regizorul - care este şi un bun prieten al meu - mi-a spus că am primit, "din oficiu", un rol. El intenţionează să pună in scenă un musical despre Cristian Vasile, compozitorul celebrei "Zaraza". A ajuns legendă rivalitatea dintre acesta şi Teodor Zavaidoc, cel care ar fi angajat un criminal pentru a-i ucide "muza". Se pare că frumoasa ţigancă Zaraza a fost omorătă in faţa CEC-ului.

†Cănd te uiţi in oglindă, ce vezi?Â

Sunt mai puţin superficial, mai matur. M-am lepădat de hainele de "vedetă", dar nu am rămas gol. Am multe de spus, de povestit, de căntat. Cine are urechi fine, mă va auzi!

dana.andronie@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: antimonden