x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden "Mamaia" a fost falsă cu graţie

"Mamaia" a fost falsă cu graţie

de Dana Andronie    |    22 Aug 2009   •   00:00
"Mamaia" a fost falsă cu graţie

"Nu putem să avem tot timpul urechişti şi lăutari la Mamaia", a spus Mădălin Voicu la conferinţa de presă de joi de la festival, când s-a lansat primul album al celor cinci tenori "Distinto".



Dacă participanţii la secţiunea "Interpretare" ar fi avut cunoştinţe minime despre poziţia notelor pe portativ, poate că prima seară a celei de-a 39-a ediţii a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară "Mamaia" n-ar mai fi fost într-o ureche. Am avut senzaţia că participăm la un concurs ce urmăreşte să-i premieze pe cei care colindă pe "câmpii", şi nicidecum pe cei care cântă pe note. Păcat de voci!

Unii ar fi avut cu ce, dar şi-au bătut joc de ele (de voci, bineînţeles): Cristina Florentina Vasiu - un gogoşar-viu-ţipător (cu a sa rochie-legumă), Daniela Mihaela Cojocaru, care a încercat să facă improvizaţii şi a nimerit direct în... bălării sau Loredana Ciobotaru, care s-a jucat cu "Focul" Laurei Stoica şi s-a cam ars...

ŞI PICIOARELE!
În schimb, Renata Timea Tolvai cu piesa "Trurli", Mihaela Nechita cu "Iartă" şi Mareş Pană cu "Chemarea dragostei" au reuşit să se prezinte onorabil în faţa juriului format din: Mădălin Voicu (preşedinte), Corina Chiriac, Viorel Gavrilă, Titus Andrei, Nicolae Costin, Gabriela Scraba, Mircea Drăgan, Cristian Zgabercea, Mirela Pană, Lucian Luca, Paul Eduard Schneider, Berti Barbera, Diana Radu Stan. Naomi a fost... Naomi. A cântat cu patos, dar a mai şi zbârcit-o pe ici, pe colo, prin părţile esenţiale...

La secţiunea "Creaţie", Paula Selling a ridicat piesa lui Cristian Faur - "Prin ochii tăi pot visa" - suficient de sus cât să ajungă pe podium. Mihai Alexandru n-a fost la fel de inspirat precum colegul său Faur şi nu şi-a ales bine artista (Raluca Ocneanu) care să-i interpreteze creaţia - "Să vii să mă iei". "Mânuţele sus şi picioarele...!", a ţipat Ocneanu la public. Cu o asemenea dorinţă obscen-acrobatică, mai mult ca sigur că publicul nu prea mai vrea să o vadă scăpată pe scenă pe această solistă... Jukebox cu "Picuri de rai" şi Adriana Vlad (cu o creaţie a lui Adrian Romcescu - "Vreau doar iubirea ta") ne-au convins că merită un loc printre premianţi.

Mai trebuie să-i convingă şi pe cei 13 specialişti-juraţi. De dragul "creaţiei", Anca Sigartău a făcut duet cu UnQ Sapro. Cu piesa-parodie "Matumamaie" am auzit că "Totul se împute" şi "Distraţi-vă, că vine prăpăd!". Ei, şi? Un mesaj mai inspirat l-a avut Porumb Cristian Dumitru (şi compozitor, şi textier), care a luat-o pe câştigătoarea Premiului "Teo Peter" de anul trecut - Diana Adina Drăgoescu - decorată pe piept (pe tricou) cu un drăcuşor cu o chitară în braţe şi care le-a "rockăit" bine: "Vreau artişti, şi nu doar vedete/ Vreau solişti, nu marionete!". Quod erat demonstrandum!


Artista Corina Chiriac
Prima seară de recitaluri de la "Mamaia" (din Teatrul de Vară Soveja al Parcului Tăbăcăriei - Constanţa) i-a aparţinut Corinei Chiriac. La cea de-a 39-a ediţie a festivalului, Corina a urcat pe scenă, sărbătorind totodată şi 39 de ani de carieră muzicală. Cu o vivacitate şi o energie demne de invidiat, artista a realizat o avanpremieră la viitorul ei album, creat în colaborare cu Nicolae Caragea şi produs de Cat Music.

Corina i-a înmânat actorului Jean Constantin, din partea Consiliului Judeţean Constanţa, un premiu pentru întreaga activitate (10.000 de lei). Acesta a împlinit ieri 81 de ani. "Vă mulţumesc din inimă", a spus Jean Constantin. "Să ţi-o repari, Jeane!" - i-a răspuns Corina, după ce i-a sărutat mâna. Să-ţi bată pitpalacul, nea Jane, încă 81 de ani!

×
Subiecte în articol: antimonden