Mircea Badea a povestit cum a reușit să intre în presă, deși nu avea nicio legătură cu acest domeniu și cine este femeia care l-a făcut celebru.
Era student în anul I la Facultatea de Matematică în 1992. Atunci s-a gândit să înceapă să lucreze și s-a angajat paznic la o casă de schimb valutar, alegere de care mama lui nu a fost prea mândră.
Invitat în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, jurnalistul a povestit cum a reușit să intre în presă.
"S-a plâns unei prietene, din tinerețe, din facultate, Jeana Gheorghiu. O întreba Jeana Gheorghiu, care era o doamnă absolut extraordinară, fabuloasă, irepetabilă, inimitabilă și de o inteligență complexantă. Și a întrebat-o pe mama: «Ce mai face fii-tu? Fac un radio acum. Trimite-l să vedem dacă e bun de ceva».
Și m-a trimis mama, pe sistem de nepotism. Eu am crezut că mă duc să fiu bodyguard la Radio Total, am zis că e foarte bine. Eu m-am dus: «Gata, unde stau?!» Și m-a trimis pe teren să fac reportaje", și-a amintit Mircea Badea.
Relatare în direct, prin telefonul public
"Și le-am transmis de la o alba-neagra. La fiecare gură de metrou era cu alba neagra. Și am făcut o relatare la telefonul public, cu fise", a povestit Mircea Badea. Cu toate acestea, a fost un reportaj de succes, care l-a făcut unul dintre reporterii speciali de la Radio Total.
"Acolo, director era și Cornel Nistorescu, cu care nu pot să spun că am avut multe interacțiuni, că era ditamai directorul și eu eram nimeni pe planetă. N-am avut multe interacțiuni, și alea pe care le-am avut n-au fost foarte reușite, s-au soldat chiar cu concedierea mea ulterioară. Deși acum am văzut că a scris Cornel Nistorescu un articol în care a zis că nu m-a dat afară și eu tot povestesc. Poate că are dreptate și nu mai țin minte", a mai spus Mircea Badea, care după 30 de ani e convins că toată cariera lui i se datorează prietenei mamei sale.
"Îi sunt recunoscător Jeanei Gheorghiu, care din păcate nu mai este printre noi", a precizat acesta.