x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden MONDEN/Suete

MONDEN/Suete

10 Mar 2005   •   00:00

11 MARTIE 2005

Activ e celebra, dar sta cu chirie in Bucuresti

Membrii formatiei Activ au decis ca este timpul sa se mute in Capitala, cel putin temporar. Prin urmare, Oana si Rudi au inchiriat impreuna un apartament. "In acest moment lucram la un nou material discografic. Pentru a nu mai fi nevoiti sa facem naveta Cluj-Bucuresti, eu si Rudi ne-am mutat cu chirie. Nu am cumparat o casa, intrucat aceasta este o investitie pe termen lung si nu suntem convinsi ca vrem sa devenim locuitori permanenti ai Bucurestiului", a declarat Oana. Solista este in aceste zile plecata cu colegii ei prin tara. Numai ca zapada care a cazut in ultima vreme face mersul cu masina sa fie o adevarata aventura. La fel s-a intamplat si in cazul "activilor" care, ieri, erau cat pe ce sa aterizeze intr-un sant. "Noroc ca avem un sofer bun si am scapat. Bine ca circulam doar cu 20 km/h", a adaugat Oana. Mai trebuie spus ca notorietatea trupei Activ a depasit granitele tarii. In Bulgaria, piesa "Doar cu tine" s-a situat pe locul 8 in topul Bulgarian Airplay Charts. Cu toate acestea, cei trei "activi" au bani in buzunar doar cat sa plateasca chiria pentru un apartament. (Adrian Vaduva)

"Femeia-vulcan" Lhasa de Sela vine in Romania

Dupa Misia, Fundatia Aurel Mitran are curajul sa aduca in Romania inca o artista ale carei concerte sunt rezervate "cunoscatorilor". Lhasa de Sela, denumita "femeia, vulcan" sau "Planeta Lhasa" si desemnata "Cel mai bun artist al continentului american" la Premiile World Music 2005, va sustine un concert la Sala Palatului luni, 18 aprilie, de la ora 20:00. Jumatate mexicana, jumatate americana, Lhasa a debutat muzical la varsta de 13 ani. La Montreal, Lhasa l-a intalnit pe chitaristul rock Yves Desrosiers si au compus impreuna muzica albumului "La Llorona", lansat in 1998. Cinci ani mai tarziu, a editat al doilea sau album, "The Living Road". Lhasa de Sela este comparata de catre criticii muzicali cu mari nume ale muzicii mondiale: Billie Holiday, Chavela Vargas, Bjork, Tom Waits, Jacques Brel sau Vladimir Visotki.Pretul biletelor la concertul Lhasei este cuprins intre 500.000 lei (50 lei noi) si 1.250.000 lei (125 lei noi).

Leonard Miron scoate un manual de limba engleza

Fostul prezentator matinal de la TVR, Leonard Miron, s-a cam chinuit sa invete limba engleza deoarece, spune el, manualele sau cartile de specialitate existente in tara nu sunt deloc practice. Acum, cand stapaneste foarte bine limba lui Shakespeare - precizam ca-si va da masteratul la Londra - , Leonard va publica o carte de invatare a limbii engleze, fara profesor. Dar nu orisicum, ci respectand, in premiera pe piata romaneasca, normele internationale: "Sper ca manualul sa se gaseasca in librarii, incepand din luna mai. Veti vedea ca lectiile sunt foarte usoare, la indemana oricui". In ultima vreme, Leonard a cam renuntat la televiziune, dar nu-i nimic, caci face lucruri si mai bune! (Simona Ecovoiu)

Vali Craciunescu, regizat de Ion Carmazan

Acordeonistul cu plete, Vali Craciunescu, este surprins de faptul ca, desi nu si-a lansat inca albumul solo, a inceput sa aiba si cantari. Vali&Company inseamna patru insi, dintre care trei sunt solisti. Craciunescu si-a facut rost de trupa cooptandu-i pe acesti trei tineri care cantau, la un moment dat, in Egipt. "Sunt niste profesionisti. S-o auzi pe tipa cum canta. Are o voce...", isi lauda Vali noua colega, venita din Craiova. Acum pregateste, impreuna cu regizorul Ion Carmazan, un spectacol pentru piesa "Tandarul Moldovenesc", o parodie dupa celebra "Thunder Struck", apartinand trupei AC/DC. (R.I.A.)

PICANT

Cristina Teodorescu, vedeta National TV, vrea sa arate mai bine. In fiecare zi, face acasa cate 50 de exercitii pentru muschii fesieri si alte 50 pentru abdomen. (R.I.A.)

Simona Secrier a parasit trupa Etno, pentru a inregistra un album solo. Ea zice ca nu are de gand sa cante cu iubitul ei, Mihai Constantinescu. (S.E.)

Nicoleta Luciu va aparea in clipul "Patru ani", al trupei Kyss. Luciu vrea sa-si ajute surioara ca sa devina cel putin la fel de celebra ca ea. (A.V.)
×
Subiecte în articol: antimonden