x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Naist fara catedra

Naist fara catedra

de Loreta Popa    |    26 Sep 2005   •   00:00
Naist fara catedra

Sufletul lui Gheorghe Zamfir este negru, taciune. Desi creator al primei clase de nai din lume, nu reuseste sa devina profesor titular la Universitatea de Muzica.

Naiul, cel mai vechi instrument din lume, poate naste, totusi, controverse.

DEZVALUIRI. Maestrul Gheorghe Zamfir a facut o declaratie in exclusivitate Jurnalului National, in care da cartile pe fata. "La ora actuala ma aflu intr-o stare totala de colaps moral si profesional, un om care nu mai are absolut nici o posibilitate nici din punct de vedere material, nici de ordin moral".

In 2000, naistul a fost contactat de cancelarul Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti care l-a chemat la Bucuresti pentru a crea o clasa de nai. Ar fi fost prima clasa dedicata acestui instrument, din istoria universala. Cei patru studenti admisi au fost impartiti in doua "clase": una pentru Gheorghe Zamfir, cealalta pentru alt profesor.

"Problema este ca, si dupa cinci ani de la acest moment, sunt tinut cu titlul de colaborator. Mi-au spus ca trebuie sa-mi dau doctoratul ca sa obtin titulatura de profesor de nai, ceea ce am si facut, dar degeaba. Vreau sa-mi dau demisia din aceasta facultate, pentru ca nu mai am ce cauta aici. Am depus trei memorii pana acum, in mai multe locuri. Am fost la mai toti ministri ai Culturii", se plange Zamfir.

×
Subiecte în articol: antimonden