x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden "Nici macar marijuana n-am fumat!"

"Nici macar marijuana n-am fumat!"

05 Iun 2005   •   00:00

Reprezentantii muzicii de cartier din Romania nu sunt nici pe departe la fel de rai precum colegii lor de peste Ocean. Nu au nici masini de sute de mii de euro, nici arme cu ajutorul carora sa-si regleze conturile, nici necazuri cu politia.

BAIETI BUNI. "Nu-i nici o smecherie sa te droghezi"
Iar drogurile sunt departe de a reprezenta o problema pentru ei. "Nu e nici o smecherie daca te droghezi. Eu nici macar marijuana n-am fumat! Desi am avut prieteni care au incercat cel putin o data. Mai bine beau o sticla in plus, decat sa trag o bila. Multi asociaza numele muzicii de cartier cu drogurile, in special dupa scandalul in care a fost implicat Sisu. Ei bine, lucrurile nu stau deloc asa. In 2003, el insusi a scos un cantec, intitulat «Drogul meu», in care vorbeste despre cat de rau face acest obicei sau cat de mizerabil te simti a doua zi.", ne-a spus Cabron din Codu’ Penal.

MESAJ. Rapper-ul a tinut sa le transmita fanilor sa fie atenti la mesajul cantecului, sa incerce sa inteleaga ce se ascunde dincolo de cuvinte: "Tinerii care ne asculta considera ca daca si-au pus o sapca invers sau poarta haine largi, sunt baietasi de cartier si pot face orice. Chiar daca am avut si eu neintelegeri cu oamenii legi sau am fost implicat in scandaluri, nu aceste lucruri reprezinta chintesenta hip-hop-ului. Cel care intelege ca eu ii spun sa-i dea in cap politistului de la coltul strazii, il rog sa nu mai asculte muzica noastra." Cabron a mers chiar mai departe si le-a cerut tinerilor sa nu mai cumpere albumele lor, daca tot ce inteleg ei din hip-hop este violenta. Dupa parerea sa, acest gen "vorbeste" despre problemele sociale si nu-si propune sa declanseze instinctele primare ale fanilor. Daca a fi asa, hip-hop-ul nu si-ar mai justifica existenta. "Spre exemplu, daca esti sofer si unul nu-ti da prioritate, atunci ii zici ceva de mama. Si daca aceasta este realitatea, atunci de ce sa ne ascundem dupa deget? Ce, un senator nu injura in asemenea momente?", se intreaba retoric Shoby, colegul lui Cabron. (Adrian Vaduva)

ATENTIE!

"Tinerii care ne asculta considera ca, daca si-au pus o sapca invers sau poarta haine largi, sunt baietasi de cartier, carora le este permis totul. Pe cel care intelege ca eu ii spun sa-i dea in cap politistului de la coltul strazii il rog sa nu mai asculte muzica noastra" - Cabron, membru Codu’ Penal

×
Subiecte în articol: antimonden