x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Nico:

Nico:

de Catalina Iancu    |    01 Mar 2008   •   00:00
Nico:

MERGE ÎNAINTE! ● Nu s-a gândit nici o clipă să se retragă
Şi-a dorit să reprezinte România la Eurovision. De aceea a perseverat. I-a ieşit abia la a şasea încercare. Nicoleta Matei (aşa cum o cheamă pe Nico în buletin) crede că ea şi Vlad Miriţă au fost cei mai buni. Însă victoria este "Dulce-amăruie".
MERGE ÎNAINTE! ● Nu s-a gândit nici o clipă să se retragă
Şi-a dorit să reprezinte România la Eurovision. De aceea a perseverat. I-a ieşit abia la a şasea încercare. Nicoleta Matei (aşa cum o cheamă pe Nico în buletin) crede că ea şi Vlad Miriţă au fost cei mai buni. Însă victoria este "Dulce-amăruie".


  • Jurnalul Naţional: Ce gust are victoria?
Nico: "Dulce-amăruie", aşa cum se numeşte şi melodia cu care am concurat anul trecut la Eurovision. Dulce, pentru că am muncit enorm, am participat la şase ediţii ca să ajung aici şi nu am obţinut uşor această calificare. Amăruie, pentru că încă sunt oameni care nu ştiu să piardă.


  • Cum vezi această calificare? Ce te-a bucurat şi ce te-a întristat?
Ca pe un lucru extraordinar din viaţa mea. Mi-am dorit să pot reprezenta România la Eurovision, acesta fiind şi motivul pentru care am perseverat. Îmi doresc o carieră internaţională. Am crezut mult în piesa "Pe o margine de lume" cu Vlad Miriţă. Nu m-am putut bucura prea mult de această calificare, pentru că au apărut la numai câteva ore după concurs speculaţii care acuzau piesa de plagiat, de difuzări înainte de termen, dar şi injurii la adresa mea pe diverse forumuri ale tuturor site-urilor pe care se făceau comentarii legate de Eurovision. Era evident ca în spatele acestor răutăţi era un grup de persoane care reprezintă anumite interese, exprimările fiind mereu aceleaşi, semn că erau făcute de aceiaşi nemulţumiţi cărora le-am stricat planurile. Îmi pare rău pentru ei, dar publicul ne-a votat pe noi.


"Am fost cei mai buni"

  • Ce notă ai da publicului român şi ce notă ai da juriului?
Dacă ar fi punctez cu nota maximă de la Eurovision, aş da 12 atât publicului, cât şi juriului, pentru că fiecare a votat după bunul său plac. A fost opţiunea lor şi ţin să le mulţumesc tuturor celor care ne-au votat şi au crezut în noi. Oricum vom face tot ce ne stă în putinţă să reprezentăm România cât mai bine şi să obţinem un loc fruntaş la Belgrad.

  • Cine au fost cei mai buni?
Au fost mai mulţi artişti care s-au prezentat bine la finala naţională, dar, după cum concursul o impune, există doar un câştigător. Eu vreau să cred că noi am fost cei mai buni.


  • Dacă n-ai fi participat la concurs, cum ai fi votat?
Corect. Aş fi votat cu cel mai bun.


  • Te-ai gândit vreo clipă să te retragi?
Nu m-am gândit nici o clipă la asta. În primul rând, i-aş fi dezamăgit pe cei care ne-au votat şi care au crezut în noi. În plus, toate aceste scandaluri m-au făcut să fiu mai puternică.


  • Ce le transmiţi celor care susţin petiţia pro-Nico? Dar celor care susţin petiţia pro-Biondo?
Vreau să le transmit tuturor că nu îi vom dezamăgi şi că vom da totul din noi să fim cei mai buni la Belgrad. Ne dorim ca măcar prin muzică ţara noastră să se bucure de apreciere şi recunoştere peste hotare. Pe de altă parte, vreau să le transmit susţinătorilor noştri că nu îi încurajez să se chinuiască să semneze petiţii care nu au cum să fie luate în seamă, atâta timp cât orice persoană poate semna de câte ori vrea, aşa cum s-a întâmplat şi cu petiţia pro Biondo, pentru care orice persoană poate vota, de exemplu, de 8.000 de ori.


  • Vlad a spus că refuză să cânte cu Biondo. Tu ai fi de acord să cânţi cu ei?
Da. De ce nu? Doar că aş accepta doar dacă proiectul l-ar include şi pe colegul meu, Vlad Miriţă.


"Nu facem promisiuni gratuite"

  • Pe ce loc crezi că vă veţi clasa la Belgrad?
Nu vrem să facem promisiuni gratuite, dar, cum am spus de la început, vom face tot ce ţine de noi să ne prezentăm impecabil.


  • Aţi început turneul de promovare cu Atena. Cum v-au primit grecii?
Foarte bine, dar am avut un program încărcat. Ne-a bucurat faptul că ne-am putut promova piesa în finala lor naţională. În plus, am participat la mai multe emisiuni de radio şi televiziune. S-a văzut ca succesul pe care l-a avut Mihai Trăistariu cu doi ani în urmă nu a rămas fără ecouri şi a lăsat României multe uşi deschise.


  • Unde veţi mai promova piesa?
Urmează filmarea videoclipului, sedinţe foto şi turnee de promovare în mai multe ţări din Europa, de care se ocupă în acest moment domnul Ioan Duma.


  • Este cineva vinovat de faptul că a ieşit din nou cu scandal? Şi dacă da, cine?
Se pare că un eşec personal s-a transformat în scandal naţional. Sigur că am auzit că sunt anumite persoane în spatele acestor acuzaţii, care alimentează şi manipulează scandalul din umbră. Mă întreb de când nişte zvonuri lansate pe Internet au ajuns o sursă avizată de informare, unde fiecare anonim îşi poate da cu părerea şi poate arunca o ştire după cum îi convine. Prefer să nu nominalizez, căci se ştiu ei mai bine.
 
 

“Vrem să mulţumim fanilor noştri români, colaboratorilor şi presei pentru fantastica experienţă trăită în România, în timpul Selecţiei naţionale a Concursului Eurovision. Ne cerem scuze că am plecat repede din România după concurs, dar nu ne-am dorit să luăm parte, să promovăm sau să susţinem nici un fel de controversă publică în minunata voastră ţară. Ţinem pumnii strânşi pentru câştigători şi le dorim mult success lui Vlad şi lui Nico la Belgrad. Sperăm să revenim în România într-un viitor foarte apropiat”.

Biondo

 

 

×
Subiecte în articol: antimonden