x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden O nouă plângere depusă împotriva lui Depardieu pentru agresiune sexuală 

O nouă plângere depusă împotriva lui Depardieu pentru agresiune sexuală 

de Redacția Jurnalul    |    26 Feb 2024   •   17:00
O nouă plângere depusă împotriva lui Depardieu pentru agresiune sexuală 
Sursa foto: Hepta

O plângere împotriva lui Gérard Depardieu a fost depusă vineri, de către o scenografă. Aceasta acuză o agresiune sexuală în timpul unor filmări, în urmă cu trei ani. Actorul este deja subiectul mai multor acuzații de violență sexuală.

O scenografă a depus plângere împotriva lui Gérard Depardieu pentru o agresiune sexuală pe care ar fi comis-o în urmă cu mai mulți ani, a declarat duminică, Carine Durrieu-Diebolt pentru Agenția France-Presse.

Avocata, care o apără deja pe actrița Charlotte Arnould, care se declară victimă a unui viol și care a dus la punerea sub acuzare a lui Gérard Depardieu în decembrie 2020, a confirmat, conform Mediapart, că a trimis noua plângere la Parchetul din Paris pentru "agresiune sexuală", "hărțuire sexuală" și "insulte sexiste".

Contactat de AFP, Parchetul din Paris nu a fost în măsură să confirme depunerea acestei plângeri, iar avocații lui Gérard Depardieu nu au avut niciun comentariu.

Potrivit lui Durrieu-Diebolt, faptele datează din 2021 și nu sunt prescrise. Ele s-ar fi petrecut la Paris, în timpul filmărilor la filmul Les volets verts, de Jean Becker. Femeia care a depus plângerea, Amélie, în vârstă de 53 de ani, era scenograf pe platou.

Potrivit relatării sale pentru Mediapart, actorul din Cyrano de Bergerac a făcut o serie de remarci grosolane în timpul unor filmări la Paris, pe 10 septembrie 2021, iar mai târziu a atins-o în zonele intime, în mod agresiv. A fost întrerupt de gărzile de corp ale actorului.

Potrivit Mediapart, o altă femeie, Sarah, în vârstă de 33 de ani și a treia asistentă de regie la aceleași filmări, l-a acuzat pe Gérard Depardieu că i-ar fi atins sânii și fesele de două ori la 31 august 2021, tot la Paris.

Gérard Depardieu face obiectul unei anchete preliminare la Paris, dezvăluită de Le Courrier de l'Ouest, pentru agresiuni sexuale în 2014, denunțate de o asistentă de pe un platou de filmare, în vârstă de 24 de ani la acea vreme.

O altă plângere pentru agresiuni sexuale depusă de actrița Hélène Darras pentru fapte care datează din 2007 a fost respinsă la sfârșitul lunii decembrie pe motiv că a fost prescrisă.

În Spania, o jurnalistă și scriitoare, Ruth Baza, a depus la mijlocul lunii decembrie o plângere la poliția spaniolă pentru un presupus viol comis la Paris în octombrie 1995.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gerard depardieu agresiune sexuala