x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Paris - Un homar, la obiecte pierdute

Paris - Un homar, la obiecte pierdute

31 Mai 2005   •   00:00

Biroul de obiecte pierdute din Paris, vechi de 200 de ani, se poate mandri cu o colectie impresionanta de ciudatenii. Micul muzeu adaposteste: o rochie de mireasa, un craniu, un picior de lemn, un lingou de aur si un… homar.

  • LUME, LUME...
  • MERS TARAS PE BROADWAY

    L.G. Khambache Sherpa din Brooklyn a pornit o campanie de ajutorare a victimelor valului tsunami din Asia de Sud. Pentru a strange fonduri in acest sens, Sherpa va strabate tarandu-se, la propriu, Broadway-ul. Traseul, inceput la 30 mai, va fi incheiat sambata, 4 iunie

    Tatal lui Julio Iglesias mai vrea un copil

    Tatal indragitului cantaret Julio Iglesias isi mai doreste un copil. Ginecolog de meserie, Julio Senior vrea sa-si sarbatoreasca cei 90 de ani pe care urmeaza sa-i implineasca prin conceperea unui fratior sau a unei surioare pentru mezinul familiei, in varsta de numai un an.

    Miss Univers - Cea mai frumoasa femeie este canadianca

    Miss Canada, Natalie Glebova, o bruneta cu ochi albastri, in varsta de 23 de ani, a fost incoronata, ieri, la Bangkok, Miss Univers 2005. Tanara nascuta in Rusia si care a emigrat impreuna cu familia in Canada la varsta de 12 ani a "mostenit" coroana de la australianca Jennifer Hawkins, la capatul unei finale spectaculoase organizate la Bangkok si retransmisa in peste 170 de tari. Glebova a fost aleasa de juriu dintre 81 de candidate din toata lumea.

    Paris - Un homar, la biroul de obiecte pierdute

    Unul dintre cele mai vechi birouri de obiecte pierdute - cel de la Paris - sarbatoreste 200 de ani de la infiintare, printre bunurile stranse aici numarandu-se mii de lucruri, care de care mai ciudate. Oficiul primeste in fiecare zi in jur de 900 de obiecte gasite la metrou si in aeroporturi, fiind vorba despre telefoane mobile, umbrele, palarii ori portofele. Nu lipsesc insa lucruri ciudate care n-au fost niciodata revendicate: rochie de mireasa, un craniu, un picior de lemn si un lingou de aur. Obiectele mai ciudate pe care nu le revendica nimeni sunt asezate intr-un mic muzeu al biroului. Acolo poate fi vazut un homar gasit la Aeroportul Charles de Gaulle, proteze dentare si chiar o urna cu cenusa unei persoane despre care nu se stie nimic.

    Scaun - 2 dolari pentru 3.000

    Linda Stafford frecventeaza targurile de vechituri de peste 30 de ani. Ea a cumparat un scaun cu 2 dolari si nu mica i-a fost mirarea cand a gasit in tapiserie 3.000 de dolari. Pare-se ca banii erau intreaga agoniseala a unuia dintre proprietarii scaunului norocos, pentru ca bancnotele datau incepand din 1928 si pana in 1953.

    Pedeapsa - 35 de ani pentru un televizor alb-negru

    Dupa 35 de ani petrecuti dupa gratii, Junior Allen este un om liber. Cum a ajuns in inchisoare? Ei bine, in tinerete, Allen a furat un televizor alb-negru in valoare de 140 de dolari. Avand si alte antecedente penale, barbatul a fost condamnat, in 1970, pe viata. Infractorul a declarat ca a continuat sa ramana dupa gratii, in timp ce criminalii periculosi erau eliberati. A facut nenumarate cereri de eliberare conditionata, insa nu a avut succes decat la cea de-a 26-a incercare. Intre timp, pedeapsa pentru infractiunea lui Allen este de maximum trei ani.

    Afacere - Nou-nascut pe post de Bilboard

    Michele Hutchinson din SUA abia asteapta sa nasca cel de-al doilea copil. Insa nu pentru bucuria de a fi din nou parinte, ci intr-un spirit afacerist tipic american. Dupa ce Michele a vazut cat de ciudate sunt spatiile de publicitate care se vand pe eBay, a hotarat ca hainele nou-nascutului vor constitui un mijloc tocmai bun de a face reclama doritorilor. Hutchinson vrea ca licitatia sa porneasca de la minimum 1.000 de dolari pentru o luna de publicitate.

    Rubrica realizata de Adriana Paduraru si Miruna Mihalcea
    ×
    Subiecte în articol: antimonden