x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Patru intrebari pentru Adrian Pintea

Patru intrebari pentru Adrian Pintea

19 Mar 2004   •   00:00

Un actor care isi iubeste sotia si este indragostit de Hamlet si de poeziile lui Mihai Eminescu

  • Nu este prea mare diferenta de varsta dintre dumneavoastra si sotie?

    O iubesc prea mult pe Lavinia ca sa simt cei 24 de ani care stau intre noi. Eu am 49 de ani, iar Lavinia are 23, dar dragostea noastra nu tine cont de varsta. Am cunoscut-o intamplator, pe vremea cand montam, la Craiova, piesa "Hamlet". Mi s-a parut ca nu era la fel ca alte fete si am inceput sa o curtez, fara sa folosesc insa vreun artificiu.

  • Sunteti in floarea varstei, nu va ganditi sa aveti un copil?

    Ba da. Este o prioritate pentru noi, dar trebuie sa mai avem putina rabdare. Lavinia mai are un an pana va termina Facultatea de Medicina si abia dupa aceea ne punem pe treaba. Cred ca ar fi primul meu copil, deoarece nu am primit, pana acum, reclamatii din alte parti. Cu siguranta, acest copil va fi cel mai mare succes al vietii mele. Tineti-ne pumnii, pentru a duce la capat proiectul.

  • Ati avut o perioada mai putin fasta. Va mai bantuiesc amintirile din trecut?

    Am primit in plina figura destui pumni vicleni si am invatat sa ma feresc. Am o putere fantastica de regenerare si, tocmai de aceea, am rupt-o cu trecutul. In viata ma ghidez dupa proverbul: "Trebuie sa dai foc la corabii", asa cum faceau vikingii, care isi taiau orice cale de intoarcere dupa ce paseau pe pamantul cucerit. Ceea ce sunt acum ii datorez Laviniei. Ea m-a ajutat sa scap din infern.

  • Credeti ca in teatru ati epuizat toata gama de roluri?

    Nu am epuizat nimic. Stiu ca mai am multe de spus si multe de lucrat in teatru. Publicul nu ma vede prea des pe scena, pentru ca una dintre preocuparile mele este formarea studentilor ca actori. In ceea ce ma priveste, voi lansa pe CD piesa "Hamlet" si un alt album cu poezii postume necunoscute ale lui Mihai Eminescu. (Horatiu Tudor)

×
Subiecte în articol: antimonden