x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Paula Seling: "Il mai iubesc inca!"

Paula Seling: "Il mai iubesc inca!"

27 Feb 2005   •   00:00

MONDEN
A plecat la Paris. Vrea sa urmeze drumul spre glorie. Lucreaza cu o echipa de profesionisti, compune, inregistreaza si pregateste, pentru luna iunie, lansarea noului album, menit sa-i aduca faima de peste hotare.
ROXANA I. ANCUTA

Paula Seling se metamorfozeaza. Veti vedea cu totii de ce, in curand. O voce foarte buna, o prezenta agreabila, insa pana acum, ca solist, nu a avut parte de piese muzicale care sa o reprezinte intru totul. Nu are un palmares cu hituri. S-ar putea spune ca nu si-a exploatat la maximum potentialul. Un talent ca al ei a asteptat atatia ani ca sa explodeze pe piata muzicala cu ce are mai bun. S-a schimbat total, iar aceasta schimbare a venit o data ce a incheiat un capitol important din viata ei: despartirea dupa cinci ani de Vadi, fostul prieten. Ironia sortii a facut ca sansele ei pe plan profesional sa creasca remarcabil imediat dupa ce a incheiat povestea de dragoste. Tot atunci, s-a mutat si la Paris, acolo unde managerul Paulei, Dennis, are grija de cariera ei.

O ALTA PAULA. De altfel, cel care a intermediat legatura dintre artista si francez a fost chiar fostul iubit al solistei. "M-am cunoscut cu Dennis prin fostul meu prieten, Valeriu Rus. Pe vremea respectiva, Dennis facea consiliere pentru un radio din Bucuresti. La inceput, mi-a ascultat piesele si-a zis: «Mda, o cantareata buna». Dupa care mi-a facut o surpriza venind, pe neasteptate, in Bucuresti, chiar de ziua mea. M-a ascultat cantand live intr-un concert. In a doua parte a spectacolului am avut un repertoriu cu piese internationale. Atunci mi-a spus ca a vazut o alta Paula, plina de forta, plina de nerv si care are, intr-adevar, ceva de spus", ne-a marturisit artista. Dennis este convins ca afirmarea romancei noastre pe plan muzical international nu este decat o chestiune legata de timp: "Nici nu se pune problema. Paula va fi un star international. La asta lucram si noi acum". De asemenea, managerul a sfatuit-o pe Paula sa uite ce-i spun oamenii. Si anume, ca este frumoasa, sa se gandeasca numai la muzica si la munca pe care trebuie sa o depuna. "Sincera sa fiu, la inceput imi era foarte greu sa privesc, intr-un mod serios, toate aceste lucruri." Se refera la cariera ei, la turneele pe care trebuia sa le faca prin tara sau prin lume. "De ce? Pentru ca relatia mea cu Vadi Rus ma tinea oarecum pe loc si imi era foarte greu sa ma gandesc serios la o astfel de plecare. Acum, nu ma mai tine nimic in Romania. Imi canalizez toata energia in munca mea si, in afara de familie si de prieteni, restul este sub nivelul carierei mele, ca treapta de dedicare. Sunt dispusa sa sacrific absolut orice."

1.000 DE EURO PE CHIRIE. Unul dintre sacrificiile cele mai mari pe care Paula le face acum este acela financiar. In Paris, din propriul buzunar, se duc lunar 1.000 de euro, pentru chiria apartamentului in care sta. Oricum, in acest moment, artista se "imparte" intre Franta (unde face inregistrari, are intalniri profesionale etc.) si Romania. Cand vine in tara, in afara de faptul ca vrea sa-si vada prietenii si familia, se ocupa tot de muzica si nu trece o zi fara sa mai compuna ori sa prelucreze o piesa, in studioul pe care l-a amenajat acasa si pe care l-a imbunatatit cumparandu-si (din banii castigati din reclama la sampon) diverse aparaturi si instalatii de sunet. Piesele care vor aparea pe albumul produs in Franta sunt pop, R&B, slow, dar total diferite de stilul care a consacrat-o pe Seling in Romania. Ii dezvaluie cu totul alta personalitate. Curios este cum si unde a zacut pana in acest moment adevaratul ei talent creativ. Se pare, totusi, ca singuratatea, suferinta, durerea, toate aceste sentimente pe care le-a incercat dupa ce a incheiat o relatie sentimentala au fost menite sa-i aduca inspiratie in muzica.

LEGATURA INTRE DOUA SUFLETE. L-a iubit mult pe Vadi Rus. Si dintr-o dragoste atat de mare au iesit niste melodii extraordinare. Inspirate din viata ei si cele mai multe dedicate fostului iubit. "Inca il mai iubesc. Si o sa-l iubesc mereu, pentru ca intre noi a fost ceva dincolo de fapte, dincolo de cuvinte. O legatura intre doua suflete. Nu se poate exprima in simple vorbe... Chiar si acum, in perioada asta, simt atunci cand lui nu-i este bine. Tinem legatura si suntem prieteni foarte apropiati. Cred ca si el ma mai iubeste, din moment ce-l intereseaza soarta mea. Probabil, va intrebati de ce ne-am despartit. Pentru ca asa a fost sa fie. O picatura care sa provoace explozia evident ca a existat, dar, pana la urma, ne-am dat seama ca, de fapt, asa a vrut cineva, acolo Sus. Pentru ca fiecare dintre noi sa infloreasca separat, sa-si continue cariera. Dupa parerea mea, in momentul in care esti un intreg, nu te mai intereseaza nimic altceva. Cand sunt indragostita si iubesc mult de tot, pentru mine nu mai conteaza nimic altceva. Cariera, clar, nu mai este atat de importanta. Amandoi, de comun acord, am incheiat aceasta relatie. Amandurora ne-a fost foarte greu si nu pot sa spun cate lacrimi au curs. De altfel, o mare parte din piesele de pe acest album au fost compuse pentru el, de ce sa nu recunosc!?"

Noul ei album (la care inca mai lucreaza) va fi decisiv in ceea ce priveste cariera muzicala. Paula Seling va fi un star international. Sau nu. Nu exista cale de mijloc. In jurul ei se afla o intreaga echipa de profesionisti. "Este singurul moment din viata mea in care exista doar un singur sens. Spre reusita. Nu concep sa nu reusesc."

COMPROMISURI

"Relatia mea cu Vadi Rus ma tinea oarecum pe loc. Acum nu ma mai tine nimic in Romania. Imi canalizez toata energia in munca mea si, in afara de familie si de prieteni, restul este sub nivelul carierei mele, ca treapta de dedicare. Sunt dispusa sa sacrific absolut orice"

PRIETENI APROPIATI

"O sa-l iubesc mereu, pentru ca intre noi a fost ceva dincolo de fapte, dincolo de cuvinte. O legatura intre doua suflete. Nu se poate exprima in simple vorbe"

IREVOCABIL

"Amandoi, de comun acord, am incheiat aceasta relatie. Amandurora ne-a fost foarte greu si nu pot sa spun cate lacrimi au curs" - Paula Seling, artista

COMPOZITOR
In Franta, Paula si Dennis lucreaza cu o casa de discuri importanta. Iata si cum s-a intamplat sa intre in colimatoriul ei. "Mai de mult, am lucrat o piesa pentru Eurovision. «Perfect» se numeste. A ajuns acolo, la casa de productie. Oamenilor le-a placut si, fara sa-i facem noi atenti la voce, au sunat imediat si au intrebat: «OK, e faina piesa, dar cine e vocea?». «Pai, e o domnisoara pe care o impresariez.» «Si domnisoara canta R&B, hip-hop?» «Pai, stiti, noi tocmai lucram la un album in acest gen»". Asa au aflat si faptul ca talentul Paulei nu se reduce numai la a canta, ci si la a compune. "Din 12 piese ale albumului, caci atatea trebuie sa aiba albumul, 10 vor fi ale mele. Sase sunt gata. Acum suntem pe ultima suta de metri. Dennis n-a incetat sa creada in mine si in ceea ce fac si e foarte uimit de felul in care progresez in compozitie si in felul de a privi muzica, pana la urma. De sase luni, de cand m-am despartit de prietenul meu, am inceput sa lucrez mai intens. Suisurile si coborasurile din viata au si ele rostul lor", ne-a marturisit Paula Seling.
×
Subiecte în articol: antimonden seling