x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Paula Seling: "Nu cred că am greşit"

Paula Seling: "Nu cred că am greşit"

de Jurnalul National    |    25 Sep 2007   •   00:00
Paula Seling: "Nu cred că am greşit"
Sursa foto: Dragoş Robatzchi/

Intr-unul dintre numerele trecute ale ziarului nostru semnalam faptul că Paula Seling a căntat la nunta lui Bursuc. Artista a ţinut să precizeze că nu a greşit participănd la acest eveniment, pe care il numeşte neutru

Intr-unul dintre numerele trecute ale ziarului nostru semnalam faptul că Paula Seling a căntat la nunta lui Bursuc. Artista a ţinut să precizeze că nu a greşit participănd la acest eveniment, pe care il numeşte neutru: "Din căte imi amintesc, nimeni nu a avut un comportament indecent, imoral. Acolo s-a căntat! Nu s-a făcut play-back, nu s-a dansat in chiloţi, nu s-au făcut show-uri deochiate. S-a căntat! Cu big-band, cu instrumentişti pe care-i cunoaşte toată breasla şi care au o existenţă ingreunată de «artiste» şi «artişti» care fac pantomimă la concerte, ba mai mult, fără nici o jenă, copiază cu spor hituri internaţionale şi nu uită să-şi ia CD-ul cu ei la megashow-urile susţinute". Solista explică fenomenul din interior: "Show-business-ul romănesc nu există! Aşa cum in Romănia nu există Sala Olympia, nu există Wembley, iar majoritatea spectacolelor se susţin la discoteci, party-uri de firmă, festivaluri de bere, petreceri private. Sunt căteva festivaluri mari şi show-uri televizate la care artiştii sunt prezenţi «prin rocadă»". Paula Seling e de părere că artiştii nu trebuie să aibă orgolii prosteşti: "Ce anume credeţi că se numeşte prostituţie muzicală? Să cănţi pentru toată lumea muzica ta, fără discriminări, fără bariere culturale, fără măndrii prosteşti, fără prejudecăţi? Să promovezi muzica ta intr-un context unde se căntă altceva, se trăieşte altfel, se apreciază, poate, valorile unei culturi pe care noi nu o inţelegem şi nu avem dreptul să o judecăm? Sau să pretinzi ca eşti artist de calibru şi să alegi o cale uşoară, care nu implică instrumentişti, instalaţii de sonorizare, repetiţii şi studiu, ci doar un CD pe care să-l pui in geantă şi să pleci la «concert» liniştit că CD-ul nu falsează? Şi atunci, e adevărat, şi organizatorii de spectacole au mai puţin de plătit, sunt mai fericiţi, banii curg cu spor pentru toată lumea.

Atunci poţi să ai şi zece spectacole pe zi, CD-ul nu oboseşte şi tu poţi să alegi unde «dă bine» să cănţi pentru cei care critică muzica romănească. In opinia mea şi a fanilor mei, prostituţie muzicală inseamnă să minţi, să copiezi, să pretinzi că eşti altcineva, prin muzica ta, să instigi la violenţă, să foloseşti, pur comercial şi conştient, injurături sub pretext artistic, să furi ideile altora, să minţi publicul. Pentru bani. Toate astea se fac pentru bani şi sunt mult mai grave. Am greşit căntănd la acest eveniment? Nu ştiu. Eu consider că nu".

×
Subiecte în articol: antimonden