x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Piese de milioane

Piese de milioane

26 Dec 2004   •   00:00

Pentru solistii si compozitorii romani, anul care se incheie a fost nu numai unul profitabil, ci si unul in care au reusit sa scoata pe piata cantece de succes.


DANA CIOBANU

Sa dam Cezarului ce-i al Cezarului! Revelatia anului in Europa, la un an intarziere dupa ce cucerise Romania, a fost trupa O-Zone. "Dragostea din tei" si "Despre tine" se afla inca in topurile de pe batranul continent, desi au trecut vreo zece luni de cand au auzit occidentalii de cantecele basarabenilor. Succesul repurtat de Dan Balan, Radu Sarbu si Arsenie Toderas se datoreaza intr-o oarecare masura si scandalului creat in jurul piesei "Dragostea din Tei", preluata si difuzata in Italia de Paula Mitrache si Haiducii (nu ai nostri, ai ei!), fara acordul compozitorului Dan Balan.

SI MASINI INCASATE. In vara 2004, tot litoralul romanesc a cantat "Doar cu tine", hit-ul care a scos din anonimat trupa Activ. Avi, Oana si Rudi au scos bani frumusei din aceasta piesa si au indraznit chiar sa spere la un premiu MTV Europe, fiind nominalizati la categoria Best Romanian Act. N-a fost sa fie glorie europeana, dar au ramas cu niste masini sport cumparate din incasarile pentru "Doar cu tine".

In lupta pentru titlul de "Cel mai bun album al anului", Holograf ocupa detasat locul I, cu cele trei turnee "Pur si simplu", de la lansarea, in primavara acestui an, a discului cu acelasi nume. Primul turneu "Pur si simplu" a cuprins concerte in 20 de orase ale tarii, sustinute cu casa inchisa. A urmat turneul de vara, care a parcurs intreg litoralul romanesc si s-a incheiat pe 8 august. Ultima calatorie muzicala, "Dragostea mea va fi doar a ta", a inclus tot 20 de orase, in o luna de zile. Pentru "Pur si simplu", Holograf a primit doua discuri de platina.

CEI MAI… DINTRE CEI MAI…
Rock-ul a fost la putere si in acest an. In varianta sa mai blanda, e adevarat, prin hit-urile lansate de VH2 ("Trece vremea" si "Fiecare zi fara tine"), Cargo ("Daca ploaia s-ar opri"), Stefan Banica Jr ("Inca o zi"), Directia 5 ("Cu tine sa zbor") si Voltaj ("Si ce?", "Povestea oricui").

Nici stilul pop-dance nu a stat prea rau. Hi-Q a scos in 2004 "Poveste fara nume" si "Gashca mea", care s-au bucurat de o primire calduroasa din partea fanilor, in ciuda faptului ca Mihai, Florin si Nicoleta s-au cam facut de bacanie pe scena Festivalului de la Mamaia din acest an.

Class a inregistrat o revenire destul de spectaculoasa cu "Pentru dragoste", iar Marius Moga a ridicat (si cu vocea) doua piese: cea cu Cream ("Inchide ochii") si "Nimeni nu ne poate desparti", cu Corina si Pacha Man.

"Parfum de fericire" (Delia), "Ce bine-mi pare c-ai luat tzeapa" (Ca$$a Loco), "O secunda" (Simplu) si "Iti multumesc" (Nicola) se numara si ele printre cele mai fredonate melodii ale anului 2004.
×
Subiecte în articol: antimonden