x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Piese nou-nouţe la Gala “Om bun” 2008

Piese nou-nouţe la Gala “Om bun” 2008

de Catalina Iancu    |    28 Feb 2008   •   00:00
Piese nou-nouţe la Gala “Om bun” 2008

Ce ne aduce ediţia de anul acesta a Galei “Om bun”? Piese (aproape) virgine! Vasile Şeicaru, Victor Socaciu, Tatiana Stepa, Mircea Vintilă sau Ducu Bertzi au pregătit melodii noi pentru concertul din 29 februarie, de la Sala Palatului.

FOLK


Ce ne aduce ediţia de anul acesta a Galei “Om bun”? Piese (aproape) virgine! Vasile Şeicaru, Victor Socaciu, Tatiana Stepa, Mircea Vintilă sau Ducu Bertzi au pregătit melodii noi pentru concertul din 29 februarie, de la Sala Palatului. Tatiana Stepa ne-a dezvăluit: “O piesă nouă voi cânta sigur, fiindcă lucrez chiar acum la un material nou”.

 

DRAGOSTEA NU MOARE. Vasile Şeicaru face furori cu “Iubirile secrete”. Un cântec abia născut, care se cheamă chiar aşa: “Din cuvintele concrete, din iubirile secrete”. Artistul a interpretat-o în concertele avute recent. Cum e? “E cu note muzicale, cu acorduri din chitară, cu melodie, cu sentiment de simţit, cu emoţie de emoţionat...”, ne-a zis, mai în glumă, mai în serios, cantautorul. “O să vedem cum va fi. La o piesă nouă e greu să faci succes din prima. Că e virgină... şi sunt întrebări, lacrimi, oftat, regrete, plăcere...”, a adăugat folkistul. Virgină-virgină, dar de curând, la Cluj, publicul a mai vrut-o o dată! Probabil fiindcă repetiţia este mama învăţăturii. Aşa că spectatorii l-au rugat s-o cânte din nou, în acelaşi recital pe care l-a susţinut în clubul “Autograf”. Au învăţat deja refrenul, care sună aşa: “Din cuvintele concrete/ Din iubirile secrete/ Poţi s-aprinzi şi-o lumânare/ Numai dragostea nu moare/ De la mine pân’ la stea/ Calea-i grea, calea-i grea/ De la stea pân’ la pridvor/ mai uşor/ mai uşor...”.

 

Şi Mircea Vintilă s-a pregătit... sufleteşte. “Avem în program piese pe care nu le-am mai cântat până acum în recitaluri: «Noros ce cer» sau «Închis în paradis». Avem noutăţi, chiar acum suntem în studio”, ne-a spus folkistul. “Voi cânta şi o piesă nouă, dar încă nu m-am decis care anume”, ne-a spus şi Ducu Bertzi. Iar Victor Socaciu va aduce la rândul său “Iubite Doamne, fă-mă prost”. Este un fel de “elogiu” adus prostiei, ne-a declarat artistul.

×
Subiecte în articol: antimonden