x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Primii paşi - Răbdare şi golf în bătaia soarelui

Primii paşi - Răbdare şi golf în bătaia soarelui

de Anca Stanescu    |    23 Iun 2008   •   00:00
Primii paşi - Răbdare şi golf în bătaia soarelui

Sute de obiecte rotunde identificate s-au luat ieri la întrecere cu viespile, în cadrul încins al unei mici porţiuni din Cîmpia Română. Cauza invaziei? Lansarea Golf&Country Club Bucharest.



Sute de obiecte rotunde identificate s-au luat ieri la întrecere cu viespile, în cadrul încins al unei mici porţiuni din Cîmpia Română. Cauza invaziei? Lansarea Golf&Country Club Bucharest. Locul? Comuna Zurbaua, aflată după Dragomireşti. Accesul? Destul de dificil, deocamdată, avînd în vedere că ultima porţiune a drumului spre clubul de golf se face pe pămînt. Lucru subliniat şi de Dimitrie Sturdza, unul dintre amfitrionii evenimentului. “De 20 de ani stăm pe loc în ceea ce priveşte autostrăzile”, a spus acesta cu năduf. Însă, în ceea ce priveşte golful, lucrurile par a începe să se mişte. Încet, dar sigur.

STRATEGII. “O să fie ceva extraordinar peste un an, cînd se va încheia construcţia asta. Deocamdată este doar un teren bine amenajat, dar vor exista lacuri, pomi, un peisaj foarte atractiv”, a mai spus omul de afaceri. Florin Segărceanu (foto) s-a declarat îndrăgostit! Îndrăgostit de golf, pe care-l practică de 5-6 ani.

Au urmat cîteva instrucţiuni pentru cei care s-au încumetat să facă primii paşi pe un teren de golf. Am aflat cum trebuie să fie aşezată mingea pe iarbă, cum trebuie apucată crosa, care sînt strategiile unui joc eficient.

Se pare că şi în golf se aplică legile lui Murphy. Iată una: “Dacă există un singur copac pe teren, acela va fi lovit de minge!”. Profesorul Mihai Olaru a făcut instructajul presei, după care a urmat o mică întrecere. Cîştigătoare a fost lovitura care a adus mingea la doar 1,31 m de gaura... vizată. Între timp, pe terenul profesioniştilor îşi încercau forţele iubitori de golf de toate vîrstele. Unii mai mici decît crosa pe care o mînuiau. Soarele arzător n-a reuşit să descurajeze încercările de a vîrî mingea în cupă, cum se spune. Golful este un sport al răbdării, care te “provoacă” la o mobilizare de lungă durată...

×
Subiecte în articol: antimonden golf