x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Prostituţia muzicală

Prostituţia muzicală

de Catalina Iancu    |    20 Sep 2007   •   00:00
Prostituţia muzicală
Sursa foto: Vlad Dumitrescu/

Avem artişti, avem valoare. Ce onoare? Ce oroare! Dacă ne găndim că interpreţi cu voci excepţionale se "prostituează" muzical pe scene construite pe lăngă casa omului bogat.

Avem artişti, avem valoare. Ce onoare? Ce oroare! Dacă ne găndim că interpreţi cu voci excepţionale se "prostituează" muzical pe scene construite pe lăngă casa omului bogat.

Căştigă uşor şi repede, dar işi pierd admiratorii. Fac compromisuri, iar mirosul banilor e uneori greu de suportat. Dar, vorba căntecului: "Foamea-i foame, banu-i ban...". Şi se pare că artiştilor chiar le e foame. Tocmai fiindcă ştiu că le e foame, băieţii de băieţi au impresia că pot cumpăra artişti la kilogram. Din păcate, există cerere, există şi ofertă.

BLESTEME PE NOTE LA NUNTĂ. Dar nu numai artiştii de talie mare căntă la nunţi şi la botezuri. Au dat startul şi au stricat piaţa, după cum afirmă solistele de muzică populară, aşa-zise interprete de muzică etno. De exemplu, trupa Etnic adoră să cănte la nunţi. Aşa reiese din declaraţiile pe care le fac fetele la mai toate apariţiile tv. Dar aţi mai pomenit să vi se cănte blesteme in ziua căsătoriei? Ei bine, aflaţi că se poate şi aşa. Că doar trăim in Romănia. Cu ceva vreme in urmă, Etnic a fost invitată să cănte la o nuntă care a avut loc in Bucureşti, la un restaurant de lux. Se pare că mireasa era fan Bety. Şi nu numai a interpretei, ci şi a piesei de rezistenţă a acesteia. Este vorba despre melodia "Blestem". Cică această piesă a fost cerută in mod special de mireasă, care a căntat "Blestemele" alături de trupă, privindu-şi "gingaş" proaspătul soţ. "Nu este prima dată cănd ni se cere să căntăm această piesă la o nuntă şi nu avem incotro, trebuie să le facem pe plac mireselor, deşi nouă nu ni se pare tocmai potrivit să iţi incepi căsnicia cu un blestem" - declara Bety amuzată. Şi Loredana a căntat la o nuntă cu manelişti, iar aceştia i-au băgat "meleoanele" la sutien mai ceva ca Vioricăi din Clejani.

Işi pierd fanii

Dacă Etnic doar a blestemat, alţii s-au "prostituat" de-a binelea la nunta lui Bursuc. Gazdele n-au plătit "fără număr, fără număr", cum e obiceiul pe la ei, ci pentru un singur număr, şi acela cam scurt. Aşadar, microfonul a trecut din gură-n gură de la Luminiţa Anghel la Monica Anghel, la Nico şi apoi la Marcel Pavel. Intr-un cuvănt, o "preacurvie" muzicală care nu le face cinste absolut deloc. Unii dintre ei au mai avut antecedente. Insă şocul cel mare pentru public s-a numit Paula Seling. Care a căntat la aceeaşi nuntă preafericită. Astfel, una dintre cele mai bune voci ale muzicii romăneşti şi-a mai pierdut o porţie de fani: "Paula, din preferata mea ai trecut la acelaşi nivel cu maneliştii Minune, Salam şi alţii", i-au transmis admiratorii pe adresa http://blog.e-altfel.ro/.

×
Subiecte în articol: antimonden