x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Robu da semnalul la BBC

Robu da semnalul la BBC

de Simona Ecovoiu    |    02 Feb 2006   •   00:00
Robu da semnalul la BBC

Daniel Robu si Silvia Launeanu, alias D’ La Vegas, pregatesc lansarea unui nou album, cu influente celtice. Daniel compune insa si piese instrumentale care ar putea deveni lesne coloana sonora a unui film.

Jurnalul National: Cum si cand ai debutat in muzica?
Daniel Robu: Recunosc, cel care m-a inspirat si motivat sa merg pe aceasta cale a fost Elvis Presley. El m-a determinat sa incep studiile de chitara, pian si voce. Asta se intampla pe la 14 ani.

Ce gen muzical abordezi acum?
In prezent am definitivat lucrul la cel de-al doilea album, in formula De la Vegas (dupa "Oxigen-2001"), iar stilul abordat este cel traditional celtic.

Album premiat in Germania

Ai fost nevoit sa faci compromisuri in muzica? Ti s-au cerut bani sau alte favoruri?
Nu am facut compromisuri care sa-mi fi schimbat radical viata. Am primit, de-a lungul timpului, numeroase semnale de la femei foarte instarite, dar, in iubire, nu pot face compromisuri.

Cum stai cu dragostea?
Iubita mea este o stirista cunoscuta de la un post de televiziune national. La cere-rea ei, nu va pot spune numele. E o persoana careia nu-i place publicitatea.

Fanii te credeau indragostit de Silvia, colega ta de scena.
Nicidecum. Chiar daca initial am placut-o foarte mult pe Silvia, in acel moment amandoi eram "ocupati". Oricum, este un prieten si un partener de nadejde. Si o consider una dintre cele mai frumoase soliste din Romania.

O vreme ai lucrat in Germania.
Producatorul Rolf Wetzel m-a contactat pentru cateva colaborari dupa ce m-a remarcat, in 1995, la Cerbul de Aur. O vreme chiar am locuit in Germania. Ma pot mandri ca am lucrat la diferite proiecte pentru piata europeana. In 1998, albumul "Scared" a fost desemnat drept "Cea mai reprezentativa productie muzicala din sud-estul Europei". Desi am revenit in tara, pastrez legatura cu producatorii si DJ-ii de acolo.

Cum iti vin ideile?
De cele mai multe ori ma inspira o stare afectiva de moment - o mica cearta, o despartire, o impacare sau zambetul unei domnisoare...

Se zvoneste ca te hartuiesc femeile.
Da, dar incerc sa fiu cat se poate de delicat cu cele care ma curteaza. Au existat insa si situatii cand respectivei persoane i-a fost greu sa accepte refuzul si m-am simtit chiar hartuit la un moment dat.

Alta data, respectiva mi-a purtat pica si nu mi-a mai vorbit pentru o perioada. Din nefericire, orgoliul isi spune cuvantul si in dragoste.

"Compun si muzica de film"

Te-ai gandit sa compui muzica de film?
Chiar de la primul album, postul de radio BBC Londra, prin intermediul impresarului David Stones, mi-a achizitionat piesa instrumentala "Between 2 whispers", drept gingle - piesa ce se identifica cu postul de radio. Fiecare album de-al meu contine si cate o piesa instrumentala care ar putea deveni coloana sonora a unui film.

Se poate trai bine din muzica in Romania?
Daca exista o echipa buna in spatele tau, poti trai chiar decent. In strainatate, toate aceste lucruri au cu totul alta dimensiune, profiturile fiind semnificativ mai mari. Este suficient sa scoti un hit mondial, dupa care te poti retrage.
×
Subiecte în articol: antimonden