x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Sanda Ladosi pleaca la turci

Sanda Ladosi pleaca la turci

15 Mar 2004   •   00:00

Elena Carstea a fost infranta (la puncte) de Sanda Ladosi, prietena cu care a impartit pana si o ciorba, in vremuri de saracie.

Televiziunea Romana a scapat, in sfarsit, de Eurovision 2004. Desi s-a investit o caruta de bani, aproximativ 200.000 de dolari, postul national n-a reusit decat sa prepare, cu spor, un ghiveci!
DANA ANDRONIE, DANA CIOBANU

Etapa finala pentru cursa Eurovision i-a avut ca amfitrioni pe Nicola si Dan Teodorescu. O aparitie pasagera a fost Dan Manoliu, care s-a bagat si el ca musca-n lapte. Imbracat de la Apaca (ca si Nicola, de altfel), Manoliu nu s-a multumit numai cu rolul de eminenta cenusie, ci a tinut mortis sa incerce sa fie prezentator.

Mihai Alexandru catre Nicola: "Mai bine ai fi ramas la cratita"

In ceea ce-l priveste pe liderul formatiei Taxi, se poate spune ca Televiziunea Romana l-a facut celebru. Printre vanzatoarele de la alimentara din cartier. Cel putin, asa a afirmat Dan Teodorescu. Spiritual ca intotdeauna, cantaretul din Taxi a pus, din nou, la incercare nervii doamnei Regie. N-a respectat desfasuratorul si nici nu s-a obosit prea tare sa parcurga cuminte scenariul. Asa se face ca s-a ajuns pana la o numaratoare pe... degete. Cand Dan a zis "Hai sa numaram", Nicola a precizat: "Tu cu mana. Eu cu...". Dupa o asemenea "perla", autoarea a ras cu lacrimi. Nu s-a abtinut nici cand sotul ei, Mihai Alexandru (unul dintre membrii juriului), care i-a zis ca ar fi fost mai bine ca ea sa ramana la cratita. Asa n-ar fi fost obligat sa intre in juriu. Dupa replica Nicolei, "ce misogin esti", tot poporul a aflat cine canta in familia Alexandru.

Sanda Ladosi a nimerit din prima. Fie a avut noroc, fie a stiut exact cum sa se vanda. La prima participare la Eurovision, a si pus mana pe biletul pentru Turcia. Culmea, a reusit sa danseze fara sa falseze. Au trecut-o apele si durerile de spate, caci era incorsetata (la propriu) de-i ieseau ochii din cap. Cocotata pe tocuri cui de 10 centimetri, Sanda n-a putut sa se aseze deloc pe scaun. Deh, baba sufera la frumusete. Daca tot suntem la acest capitol, este de remarcat efortul pe care lau depus concurentele Sanda Ladosi, Elena Carstea si Paula Seling, pentru a fi frumoasele Eurovisionului! Au demonstrat ca frumusetea pe bani grei se tine.

Elena Carstea n-a suportat infrangerea

Nimeni nu s-ar fi asteptat ca Elena Carstea sa plece cu coada-ntre picioare. N-a mai rezistat sa vada punctajele juriului de specialitate. Si-a luat haina de blana si, fara sa scape de machiajul de fier forjat, a parasit singura televiziunea, scuzandu-se ca se simte rau, din cauza gripei. Spuneam saptamana trecuta ca aceasta finala va fi una a orgoliilor. Se pare ca asa a si fost. Altfel nu ne explicam de ce Elena nu a avut puterea sa recunoasca esecul, desi a fost infranta de Sanda, "o buna prietena cu care am impartit o ciorba pe vremea cand nu aveam ce manca". Se pare ca interventia lui Mihai Gainusa ia pus capac. Parodiind machiajul cu care interpreta a vrut sa faca senzatie, carcotasul i-a luat piuitul vesnic nemultumitei Elena Carstea. N-a ramas nici macar cu vocea, care a inceput s-o lase. Totusi, Carstea a bagat spaima in membrii juriului care, la anuntarea punctajelor acordate Sandei Ladosi, mai scapau cate o remarca de genul: "Sa speram ca nu o sa avem probleme cu Elena".

Adrian Enache nu mai e Adrian Enache

Daca la semifinala a fost apucata, dintr-o eroare coregrafica, de un san, la finala Paula Seling l-a luat la piept pe unul dintre dansatori. Io fi purtat noroc data trecuta, dar acum n-a prins nici macar un loc printre primii sase. Desi orgolioasa de fel, Paula a facut fata cu stoicism presiunilor din concurs. Nu acelasi lucru putem spune despre Adrian Enache, care era ca un leu in cusca. I se putea citi pe fata disperarea, pe masura ce nu primea mai nimic nici de la juriu, nici de la telespectatori. Pacat ca l-a luat gura pe dinainte si a zis ca de acum incolo "Adrian Enache va fi Salamandra". Criza de identitate a cantaretului uns cu gel ii compromite cariera, si asa nu prea stralucita.

Televiziunea Romana a vrut sa arate de ce este in stare, asa ca a alocat un buget de aproximativ 200.000 de dolari, doar pentru organizarea selectiei nationale. Cheltuielile nu sau oprit aici, alti 40.000 de dolari au fost alocati pentru concursul Eurovision Young Musicians, dedicat muzicii clasice. Insusi presedintele Televiziunii Romane, Valentin Nicolau, a supravegheat indeaproape desfasurarea concursului, pentru ca totul sa iasa conform planului. Numai ca ceea ce a iesit, ati vazut si dumneavoastra!


6.000 de euro pentru Dana

Organizatorii au adus-o in Romania pe Dana International, pentru suma de 6.000 de euro. A cantat doar doua piese si s-a pozat cu toata lumea. Pe numele adevarat, Yaron Cohen, a devenit femeie in 1993, in urma unei operatii efectuate la Londra. Si-a descoperit radacinile in Romania, strabunicul ei fiind roman. "Ma bucur ca sunt ruda cu Dracula ". Ce ar fi zis Tepes de inrudirea cu un transsexual?

Cine ne-a mai reprezentat la Eurovosion

  • Dan Bittman, cu piesa "Dincolo de nori", 30 aprilie 1994, la Dublin, locul 21, 14 puncte
  • Malina Olinescu, cu piesa "Eu cred", 9 mai 1998, la Birmingham, locul 22, 6 puncte
  • Taxi, cu piesa "Luna", 13 mai 2000, la Stockholm, locul 17, 25 de puncte
  • Monica Anghel si Marcel Pavel, cu piesa "Tell me why", 25 mai 2002, la Talin, locul 9, 71 de puncte
  • Nicola, cu piesa "Don’t break my heart", 24 mai 2003, la Riga, locul 10, 74 de puncte.

Dan Bittman a scapat de amenda

Liderul trupei Holograf a transmis in direct, din Piata Tricolorului din Targoviste, de unde a si cantat pentru 40.000 de spectatori, cu ocazia Galelor Minisat. Pentru a ajunge la timp la conferinta de presa, Dan a fost adus cu masina de "un coleg indragostit si vitezoman ". Au fost opriti pentru depasirea vitezei legale, dar cum politistul a constatat ca se grabeau pentru o cauza dreapta, au scapat de amenda. (Simona Ecovoiu)

×
Subiecte în articol: antimonden