x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Se vand mai bine singuri

Se vand mai bine singuri

de Simona Ecovoiu    |    03 Oct 2005   •   00:00
Se vand mai bine singuri

Preluand ideea scriitorului Mircea Dinescu, cel care in urma cu noua ani si-a vandut, la Neptun, 3.000 de carti, si solistii au inceput sa-si comercializeze singuri albumele. Chiar si in strainatate.

Cum casele de productie au in custodie mai multe trupe si interpreti, iar procesul de comercializare a albumelor dureaza, unii cantareti, mai nerabdatori de fel, au trecut la fapte. Adica si-au scos la vanzare CD-urile. Initiativa (care s-a nascut in 1996) ii apartine lui Mircea Dinescu. In vara acelui an, el si-a lansat volumele "O betie cu Marx" si "Balade vesele si triste".

RECLAMA PE NISIP. Deoarece editura care i le tiparise nu era una dintre cele mai mari, poetul a realizat ca va trebui sa puna osul la treaba pentru a face rost de bani. Astfel, nonconformist cum il stim, a plecat la Neptun cu mai multe baxuri de carti in traista. Fara sa stea pe ganduri, Dinescu a inchiriat un megafon, devenind, pentru trei zile, comerciant ambulant: "Mi-am facut singur publicitate si am reusit sa dau 3.000 de carti. Am constatat ca un artist isi poate vinde produsele mai bine decat oricine. Mai dai un autograf, mai te intreaba lumea de una, de alta. La mine se facuse coada, mai ceva ca la inghetata. Abia am reusit sa scap de fani, cu ajutorul unui amic".

RECORD NATIONAL. Dupa cum vedeti, o reteta de succes... Solistul Aurel Modoveanu a procedat identic cu noul sau album "Balada copilului fara tata": "In ultimele doua saptamani am trecut prin toate orasele tarii cu CD-ul in mana. Nu mi-e rusine sa-l vand singur, pe strazi. Cantecul se bazeaza pe o poveste reala si a prins la public. In doar 21 de zile am reusit sa scap de nu mai putin de 16.000 de albume. Ar putea fi un record national... Casa mea de productie este la inceput, asa ca acum s-a imbogatit de pe urma mea".

CANTARETI DE EXPORT. Si am mai vazut d’alde d-astea... La mare, in timp ce sustinea un recital la un restaurant din Costinesti, interpreta de muzica populara Maria Dragomiroiu le-a vandut mesenilor zece albume.

Iar cei care au fost la suse au constatat ca, printre spectatori, se plimba cate un pusti cu CD-ul artistului de pe scena. Se fac bani frumosi!

Dar si cand trec granita, solistii se promoveaza singuri. Numai Andreea Balan a reusit sa vanda anul trecut, intr-o discoteca din Germania, albume in valoare de 2.000 de euro. Cel putin asa sustin cei din anturajul sau.

LA COADA


"Am reusit sa dau 3.000 de carti, facandu-mi singur publicitate. Am constatat ca un artist isi poate vinde produsele mai bine decat oricine. Mai dai un autograf, mai te intreaba lumea de una, de alta. La mine se facuse coada, mai ceva ca la inghetata"
Mircea Dinescu, poet

TALENT


"In doar 21 de zile am reusit sa scap de nu mai putin de 16.000 de albume"
Aurel Moldoveanu, cantaret
×
Subiecte în articol: antimonden