x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Si Alexandra Ungureanu fuge de "Le, le"-le Loredanei

Si Alexandra Ungureanu fuge de "Le, le"-le Loredanei

24 Feb 2005   •   00:00

Nu degeaba, in urma cu trei zile, am anticipat ca TVR ne pregateste un Eurovision "artistic". Imediat dupa ce au publicat lista finalistilor, organizatorii preselectiei nationale au avut parte de o actiune mai ceva ca-n filmele cu Louis de Funes.

DANA ANDRONIE, CATALINA IANCU

ASA NU! Alexandra Ungureanu ramane in concurs doar cand va fi sigura ca va iesi pe primul loc?
Directia 5 a deschis sesiunea retragerilor concurentilor din finala nationala a Eurovisionului. Desi au intrat in preselectie cu doua piese, Marian Ionescu & Co. au dat bir cu fugitii cand au auzit ca Loredana are toate sansele sa intre cu "Le, le" in Europa.

MARE BRANZA. Avandu-i ca exemplu pe colegii sai mai experimentati, tanara speranta Alexandra Ungureanu si-a bagat si ea capu-n nisip. Mai precis, si-a retras din concurs piesa "Your Love", apartinand lui George Popa. Un compozitor care a avut la preselectie trei piese din care doua au iesit castigatoare. Trupa Shake si Delia Matache au trecut astfel examenul, iar juriul a trebuit sa aleaga din cele doua interprete una singura care sa ajunga in finala. Si a ales-o. Pe a treia. Pe Alexandra Ungureanu. Babilonia s-a declansat din cauza regulii "Duma", apartinand producatorului TVR al festivalului, Ioan Duma: un compozitor trebuie sa intre in finala cu o singura piesa. Drept care, incepand de la Moculescu si terminand cu Maruta, membrii juriului s-au certat artistic inainte ca show-ul sa inceapa. Totusi, ce-i veni lui Ungureanu sa schimbe directia, dupa Marian Ionescu? "Ce mare branza ca m-am retras! Se tot vehiculeaza un nume castigator (n.r. - Loredana) si nu mai am chef sa fiu doar o prezenta pe acolo. Poate ca anul asta voiam eu sa castig, si nu mai am de ce sa particip cand deja se stie alesul!", ne-a declarat Alexandra Ungureanu.

SPERIATA. Daca doar acesta este motivul, atunci Alexandra nu va ajunge niciodata o profesionista, indiferent cat de dotata este. Ne referim la voce. Curaj, gaina, ca te tai! Despre Ungureanu vorbim, bineinteles. Daca s-a speriat de concurenta, atunci chiar n-are ce sa caute in festivaluri, mai ales cand sunt internationale. Competitia inseamna sa-ti masori fortele cu oricine, indiferent daca celalalt e mai bun decat tine. Iar Alexandra, o data ce s-a inscris la preselectie si a iesit printre cei 11 invingatori, trebuia sa concureze mai departe. Asta inseamna sa fii profesionist. Se pare insa ca Roton, casa de productie a interpretei, a avut un cuvant de spus in retragerea piesei. In timp ce George Popa a convins-o pe Alexandra Ungureanu sa participe cu piesa lui la Eurovision, casa producatoare a insistat ca ea sa intre la preselectie cu o melodie apartinand unui alt compozitor. Proiectul Roton presupune ca solista sa aiba si o trupa, cu o schimbare totala de stil. Dar Alexandra s-a hotarat pana la urma sa mearga pe mana lui Popa. Speram, spre binele organizatorilor, ca grupul Shake, care a inlocuit-o pe Ungureanu, sa nu fie intimidat de cantarea "Le, le". Membrii juriului de specialitate n-ar avea altceva de facut decat sa tot faca rocade intre piese pana cand va fi sah-mat! De-ar trece mai repede "saptamana patimilor", pentru ca show-ul TVR-ului de pe 5 martie sa mai ramana cu pioni pe scena.

IMPRESIE

"Ce mare branza ca m-am retras! Se tot vehiculeaza un nume castigator (n.r. - Loredana) si nu mai am chef sa fiu doar o prezenta pe acolo" - Alexandra Ungureanu, cantareata

URMATORUL
Prin retragerea piesei compuse de George Popa si interpretata de Alexandra Ungureanu (melodie clasata pe locul 5, cu 177 puncte), organizatorii si juriul au hotarat sa admita pentru selectia nationala cealalta piesa a compozitorului George Popa, You’re Right, interpretata de Shake. Melodia amintita era clasata, in urma votului juriului, pe locul 7. Se pare ca Loredana Groza, cu piesa lui Mihai Ogasanu, "Le, le", a devenit un fel de sperietoare pentru cei 11 concurenti. Ramane sa se mai retraga si cele patru fete cucuiete de la Pops, ca sa nu ramana ca Popa Pops’u.

×
Subiecte în articol: antimonden ungureanu