x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Si-au facut formatii la batranete

Si-au facut formatii la batranete

18 Mar 2004   •   00:00

Dupa ce au incercat sa cucereasca publicul pe cont propriu, unii cantareti, ajunsi in floarea varstei si chiar dincolo de ea, isi incearca norocul si intr-o formula de trupa.

In urma cu aproape doi ani, Gabriel Cotabita si Mihai Pocorschi puneau bazele unei trupe de muzicieni "copti" la minte. "Am ajuns cu totii la varsta la care nu mai cantam dintr-un capriciu sau pentru bani. Totul vine din interior", declara Pocorschi in iunie 2002. "Suntem maturi acum, nu mai lasam nimic la voia intamplarii." Si chiar nu au lasat nimic in voia sortii. Dupa o prima piesa care a cucerit topurile romanesti, "Trece vremea ", VH2 a scos direct un album "Greatest Hits". Trupa provine din intalnirea a doua nuclee initiale ale trupelor Holograf (care a pornit la inceput cu Gabi Cotabita, Mihai Pocorschi si Eugen "Soe" Sonia) si Krypton (unde au cantat Lapi si Gabriel Golescu). Acestora li s-a alaturat percutionistul Ati Aristides.

Dupa cinci ani, Nicola a reusit sa-si implineasca unul dintre marile ei visuri. Acela de a-si face o trupa. Desi canta singura de mai bine de 10 ani, Nicola a castigat publicul de partea ei abia in ultimii doi ani. Si pentru ca i se pare ca are o personalitate bine conturata, crede ca este in stare sa tina pe spinare si o trupa. "Inca din ‘99 am vrut sa am trupa mea. La inceput am vrut sa-mi fac un nume singura si sa imi formez o anumita imagine. " Nu este de neglijat un alt motiv care a intarziat formarea unei trupe, si anume banii. Din formatia botezata Nicola fac parte doi clapari, un baterist si un chitarist, care este chiar Mihai Alexandru, sotul interpretei.

Salamandra este o alta trupa de grizonati, pe care i-ati putut urmari recent la selectia nationala Eurovision. Bazele au fost puse in ianuarie 2004, de Adrian Enache, la initiativa unui om de afaceri care s-a oferit sa-i sponsorizeze. Prima melodie din repertoriul Salamandra este "Intr-o zi", o compozitie a lui Andrei Kerestely, pe versuri de Catalin Dancu. Poate ca Adrian va avea mai mult succes cu trupa decat solo. (Dana Ciobanu)

×
Subiecte în articol: antimonden