x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Sida Spataru, in lupta cu primarul - Fosta sotie a marelui artist nu vrea festival la Medgidia

Sida Spataru, in lupta cu primarul - Fosta sotie a marelui artist nu vrea festival la Medgidia

de Dana Andronie    |    16 Iun 2006   •   00:00
Sida Spataru, in lupta cu primarul - Fosta sotie a marelui artist nu vrea festival la Medgidia

Vaduva lui Dan Spataru il va da in judecata pe primarul din Medgidia. Doamna recurge la justitie pentru a apara drepturile fostului sot.

Sida nu vrea sa-l mai lase pe primarul din Medgidia sa organizeze Festivalul Dan Spataru. Anul trecut, la 26 septembrie, a avut loc prima editie, la care au fost invitate doar trupe rock (printre care si Proconsul). Evenimentul in sine n-a avut nimic de-a face cu memoria marelui artist. Se pune intrebarea fireasca de ce primaria s-a folosit de numele lui Dan Spataru pentru a organiza un festival de muzica usoara, care numai usoara nu era. Dar ce-a fost a fost! Mai grav este faptul ca primarul Dumitru Moinescu vrea cu orice pret sa mai organizeze o editie "Dan Spataru", in acelasi stil. "Festivalul a fost o porcarie", ne-a declarat vaduva artistului.

APROBARE. "Cred ca Dan s-a rasucit in mormant! Nu mai accept sa se organizeze un asemenea spectacol. Dar am auzit ca primarul vrea sa faca din nou festivalul. Fara acordul nostru, al mostenitorilor, n-are voie sa intrebuinteze nici numele, nici imaginea. L-am sfatuit sa-si ia un avocat care ar putea sa-i explice legea dreptului de autor. Mi-a raspuns ca n-are nevoie si ca tot o sa faca festivalul! Il voi da in judecata! Am fost sotia lui Dan Spataru si sunt mostenitoarea tuturor drepturilor patrimoniale si trebuie sa-i apar imaginea!".

Poate ca din aceasta "neintelegere" o sa iasa totusi ceva bun. De exemplu, un adevarat festival Dan Spataru, organizat la Sala Palatului. Ce-ar fi daca Niki Constantinescu si Radu Groza, adica Music Management (cu acordul Sidei, bineinteles!), si-ar forta putin muschii sa realizeze un festival de calitate? Au reusit ei spectacolul "In memoriam Dan Spataru", din 27 mai, care a fost un mare succes de casa. Dupa mai bine de zece ani, seniorii muzicii usoare au fost readusi in lumina reflectoarelor. Chiar asa, ce-ar fi daca...?

PRIVILEGIATI
"Bestial. Daca ar fi tinut pana dimineata, nu cred ca ar fi plecat cineva din sala. Mii de multumiri artistilor si organizatorilor", ne-a scris Nina pe pagina de internet a Jurnalului National. Multe astfel de mesaje au fost atasate articolului din 29 mai, care anunta reusita spectacolului "In memoriam Dan Spataru". Ce mai au de spus cei care ii considera pe cantaretii de muzica usoara "dinozauri"? Dar mai conteaza, dupa ce succes a avut maratonul de muzica usoara din 27 mai?! "Am trait cinci ore de fericire maxima. Am aplaudat din suflet si am plans de bucurie ca sunt printre privilegiati", ne-a spus un alt cititor. De fapt, aceste cuvinte conteaza!

S-A CANTAT CU DRAGOSTE SI PASIUNE
TRECUT-AU ANII. Dan Spataru (stanga), tanar si visator
Publicul ii vrea pe toti solistii de odinioara! Nu sunt organizatorii care sa faca spectacole cu seniorii muzicii usoare! "«In memoriam Dan Spataru» a iesit exact cum si-a dorit Dan! Au venit foarte multi tineri. Uite ca si lor le lipseste un spectacol de muzica adevarata, nu artificiala. Toti solistii care au lipsit atatia ani de pe scena s-au bucurat de atentia pe care o merita. Publicul a fost la inaltime! S-a cantat cu atata dragoste si pasiune, cum nu s-a mai intamplat de mult", ne-a declarat Sida.
×
Subiecte în articol: antimonden spătaru dan