x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden "Succesul a fost beton!"

"Succesul a fost beton!"

09 Mai 2005   •   00:00

A fost odata O-Zone. Acum mai sunt doar Radu (Sarbu), Arsenium si Dan Balan. Radu are deja un "produs", pe Mahay, si lucreaza la propriul proiect muzical.



  • de ROXANA I. ANCUTA

  • INTENTIE. Radu vrea sa-si ia cetatenie romana si sa se stabileasca in Bucuresti
    Jurnalul National: Dupa destramarea O-Zone, ai iesit pe piata cu un produs al carui artist este Mahay, un prieten al tau basarabean.
    Radu Sarbu: Este o colaborare de moment, eu sunt producatorul acestui produs si nu fac parte din el, ca artist, asa cum toata lumea crede. Proiectul meu urmeaza sa-l lansez. Acum lucrez la el, in studio, iar in paralel pregatim si albumul lui Mahay. In ceea ce priveste proiectul meu, am nevoie de mult timp pentru a scoate ceva bun. Nu vreau sa ma grabesc. Pana acum, am conceput foarte multe piese, dar numai una este gata. Oricum, ideea este ca trebuie sa am gata vreo patru melodii, pentru ca apoi sa aleg pe care o voi lansa in Europa, inclusiv in Romania. De asemenea, va trebui sa ma decid cu cine voi lucra afara.

    Intentionezi sa-l faci cunoscut pe Mahay si pe piata muzicala de afara?
    Deocamdata este conceput doar pentru Romania.

    Mai pastrezi legatura cu fostii colegi de trupa?
    Sigur! Si cu Dan, si cu Arsenie. Eu nu sunt certat absolut cu nimeni si sunt in relatii foarte bune cu amandoi. Ne sunam, vorbim, ne sfatuim.

    Dan Balan pe unde mai este?
    E la Chisinau, dar stiu ca luna asta trebuie sa plece inapoi in America.

    Nu mai este cale de intoarcere cu O-Zone?
    Cred ca acum este prea tarziu, desi, poate, la un moment dat, vom face impreuna o piesa pentru a ne aminti de ce a fost. Acum, fiecare a luat-o pe calea sa. Dar peste vreo 20 de ani, poate o sa fim din nou impreuna...

    Pana la urma, de ce s-a destramat O-Zone?
    Decizia de a ne desparti a fost a tuturor, iar eu nu cred ca a fost una stralucita, dar... Atunci cand sunt trei caractere, iar fiecare gandeste si face in felul sau... E pacat ca s-a intamplat, dar asta este. S-a vorbit mult ca ne-am certat din cauza banilor, ca unuia dintre noi i s-a urcat la cap si a luat-o aiurea pe dealuri, dar nu e adevarat. Pana la urma, fiecare a inteles ca aici e culmea succesului pe care-l poate avea o trupa cum este O-Zone si ca e timpul sa ne apucam sa facem altceva mai bun. Nu sa ne oprim la acest nivel. Succesul a fost misto, tare, beton!

    Ati castigat bine?
    Pot sa-ti spun un lucru: s-au vandut in jur de 2,5 milioane de single-uri si 3,5 milioane de albume in toata Europa. O-Zone a fost o mare scoala pentru noi. Niciodata nu voi spune: "Regret ca am fost in trupa O-Zone". O-Zone imi va trezi numai amintiri placute.

    Sotia ta este insarcinata in luna a V-a. Copilul vreti sa se nasca in Romania?
    Da. Suntem in Romania de patru ani. Acum ne depunem actele pentru cetatenia romana si ne vom stabili aici.

    Ce nume de scena iti alegi?
    Cred ca Radu, simplu.

    Ti-e teama ca singur te vei impune mai greu?
    Nu. Sunt sigur ca voi reusi.
    ×
    Subiecte în articol: antimonden o-zone