x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Summer Fashion Festival la Mamaia

Summer Fashion Festival la Mamaia

02 Aug 2004   •   00:00

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

Capitala modei s-a mutat la malul marii. Intre 30 iulie si 1 august, pe terasa Hotelului Rex din Mamaia s-a desfasurat cea de-a patra editie a Summer Fashion Festival. Invitatul special din acest an a fost Michel Adam, presedintele canalului de televiziune Fashion tv Paris.
CATALINA IANCU

De altfel, Summer Fashion Festival a beneficiat de o promovare fara precedent pe celebrul canal de televiziune dedicat modei, clipurile publicitare despre acest eveniment fiind urmarite cu doua saptamani inainte in peste 100 de tari. Si tot in premiera, in Romania s-a lansat concursul "Fashion tv Model Award 2004", fiind prima colaborare intre un festival de moda si un concurs de modele. Si televiziunile s-au inghesuit sa filmeze evenimentul, nelipsite fiind TVR, Prima TV si Antena 1.

KYOTO. Prima seara a fost deschisa de Catalin Botezatu. Cei care n-au vazut pana acum colectia "Kyoto", prezentata de "Bote" la celebrul club Jimmi’s din Monte Carlo, au ramas cu gura cascata, caci tinutele au fost de-a dreptul sclipitoare. O colectie haute-couture de inspiratie japoneza, realizata din materiale naturale (voal, matase, brocart), lucrate manual cu margele si paiete. Printre spectatori s-au numarat si VIP-uri. Dan Chisu a parasit "Noaptea devoratorilor de publicitate" si s-a instalat in primul rand. Irinel Columbeanu a venit din nou fara Anna Lesko, dar a urmarit foarte atent participantele la concursul de frumusete. N-a lipsit nici "mama" Zina, care a fost alaturi de tinerele creatoare. Asta in timp ce Catalin Botezatu dirija circulatia in culise.

VREME RECE. Finalul primei parti i-a fost rezervat Ritei Muresan, care aproape ca nu se vedea de sub o palarie colorata. O colectie exotica si sexy, in care creatoarea a transformat costumatia de plaja intr-o tinuta de seara. Au mai fost si cateva mici scapari, aproape insesizabile. Un manechin a uitat sa-si scoata jobenul de pe cap, asa cum au facut celelalte colege de prezentare. Iar un fotomodel a calcat pe poalele rochiei si s-a dezechilibrat. Dar ce mai conteaza? Rochiile pe care le-au afisat, si mai ales costumele de baie au fost superbe. Ca si modelele. Mai multe fete s-au trezit cu fusta ridicata, caci sufla un vant de te lua pe sus.

ELEGANTA. Cea de-a doua seara a festivalului a inceput cu... o pana de curent. Mai precis cu o destul de mare intarziere. Dar chiar si asa, spectatorii au asteptat cuminti sa inceapa show-ul. Iar turistii din hotel s-au instalat in balcon, de unde puteau privi spectacolul. A deschis evenimentul Ingrid Vlasov. Prezentatorii au mai dat cate-o balba, dar nu asta conteaza. Tinutele au fost una si una. A incheiat seara Laura Olteanu, care a conceput o colectie nonconformista de rochii de seara, in stil hip-hop. Nu mai este o surpriza faptul ca Marijuana a devenit femeie de afaceri. Si de data aceasta, ea a fost prezenta cu prima colectie de autor. A conceput bijuterii facute din cristale Swarovsky, cristale semipretioase, sticla si pene. Fosta fata de cartier este de nerecunoscut.

DJ-ita cu vicii Sonique a mixat cu tigara si alcool

Sambata seara, la concertul DJ-itei Sonique, de la terasa-club Kristal din Mamaia s-au ingramadit domnisoare (doamne) imbracate la patru ace si dotate cu silicoane. Nici domnii n-au fost mai prejos: trabucuri, haine scumpe, lanturi si ghiuluri din aur, pantofi d’aia scumpi. Ce sa mai, numai bogatani! Au venit si vedete: Anda Adam - care intamplator se afla prin zona, Catalin Botezatu - fugit de la Summer Fashion Festival, Fizz, Cream, Vali Punga, Catinca Roman.

DEZMAT. Dar pana sa inceapa nebunia, atmosfera a fost incinsa de Vali Barbulescu. Cei mai incinsi au fost domnii, care se holbau la cele trei domnisoare din partea casei, care dansau lasciv pe niste boxe. Nici doamnele din public nu au fost uitate: cele trei dansatoare au fost inlocuite de doi "flacai" numai pachete de muschi.

Afisele lipite din timp prin statiune anuntau ca Sonique va canta de la ora 22:00. In Romania a devenit o tradite ca spectacolele sa inceapa mai tarziu, dar Sonique le-a intrecut pe toate! A urcat la pupitrul de mixaj la ora 1:30 dimineata. Era relaxata, vesela si fara bodyguarzi roind in jurul ei.

SETE. DJ-ita s-a suit pe scena cu tigara in gura si nu a salutat publicul pana nu a tras cateva fumuri. Apoi a trecut la mixat. Numai ca si-a dat cu stangu-n dreptul: a incurcat butoanele. A venit Vali Barbulescu sa o salveze. I-a aratat cum sta treaba cu butoanele romanesti, dupa care a lasat-o singura la pupitru. Din nou, Sonique a dat-o in bara. Nu cu butoanele, ci cu microfonul. Abia la a treia incercare a reusit sa il deschida. In sfarsit, muzica a pornit. Dar DJ-ita tot avea o nemultumire. Astepta sa fie servita. Din spatele scenei improvizate a urcat o doamna care i-a oferit un pahar cu un lichid de culoarea coniacului. Imediat, Sonique a turnat paharul pe gat! Apoi a cerut apa ca sa stinga... alcoolul. (Cristina Ologeanu)

MANDRIE PATERNA

Ilie Nastase a venit la Summer Fashion Festival insotit de frumoasa sotie, Amalia, si de fetita sa, Alessia Lara Elena.

Tenismanul a lasat-o, la un moment dat, pe Amalia cu mezina si s-a dus sa vada modelele mai de-aproape. Dar s-a intors cand a inceput sa bata vantul cu putere. Primul lucru pe care l-a facut a fost s-o ia in brate pe cea mica.

Dupa care a pupat-o de vreo zece ori la rand. In timp ce le-am facut fotografii, Ilie Nastase a indemnat-o sa ne arate dintisorii.

DIVERTISMENT

Lacatus joaca rummy la mare

Celebrul fotbalist roman Marius Lacatus a ales sa-si petreaca vacanta la mare, la vilele Vox Maris din Costinesti. Unde, desi exista piscina, el nu se aventureaza la o partida de inot. L-am urmarit ca, deh, e vedeta, dar va putem spune ca e un tip linistit, care isi omoara timpul la o sueta cu amicii sau o partida de rummy. (Simona Ecovoiu)

CINE CU CINE

DAN NEGRU, LA BRAT CU CODRUTA. Daca pe plaja vezi aproape la fiecare pas cate o blonda atasata unui tip de culoare, am zarit-o si pe Codruta la bratul unui... Negru autohton. E vorba despre Dan Negru, care a venit la Mamaia insotit de iubita lui. Prezentatorul de la "Ciao, Darwin!" si-a luat un binemeritat concediu si a sosit pe Litoral. Desi emisiunea este in vacanta, el isi face datoria de prezentator la Festivalul Berii. (Catalina Iancu)

COCKTAIL

PREA MARE PENTRU O SCENA ATAT DE MICA. Firma a concertat vineri seara in Vama Veche, in fata a 1.000 de oameni, pe scena amplasata de Club A pe plaja, alaturi de o terasa. Multimea a fost foarte pestrita. De la rockeri cu tricouri cu Metallica si Nirvana, pana la cupluri de vreo 40 de ani, imbracate elegant. In timpul spectacolului, solistul de la Firma a strigat "Ce ne-am fi facut daca nu era muzica asta de c... in spatele nostru?", referindu-se la decibelii care "migrau" de la terasa vecina. Un tip chel, cu un tricou cu System of A Down, se legana cu o sticla de bere de doi litri in mana. Dupa cateva momente de echilibristica, acesta s-a prabusit pe nisip. N-a apucat sa se mai dea in spectacol, deoarece a fost alungat de un bodyguard. Cateva minute mai tarziu au aparut alti doi "show-men". Doi rockerasi, imbracati complet in negru, dadeau din cap in ritmuri de Metallica si se plesneau peste fata unul pe celalalt, cu toata forta. Firma a cantat melodii cunoscute, precum "Nimeni", "Important", "Alma", "Dinti de lapte". Concertul a fost foarte reusit. Chiar daca solistul nu a avut spatiu de miscare decat un metru patrat, din cauza scenei mult prea mici, sonorizarea si interpretarea s-au ridicat la nivelul concertelor internationale. (Vlad Nichita)

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA - 2 august 2004

Minculescu nu se uzeaza la spalat

Vama Veche a dat rock-ul pe house

Cu vedere la plaja

Litoralul azi
×