x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Tablou pictat special pentru Directia 5

Tablou pictat special pentru Directia 5

06 Mai 2005   •   00:00

Directia 5 are un nou videoclip. Piesa care a beneficiat de acest clip se numeste "Si ce daca", fiind primul single extras de pe albumul "O zi de primavara". Marian Ionescu spune ca acest material muzical, care va fi lansat pe piata la sfarsitul lunii mai, reprezinta o noua tendinta Directia 5.

COLABORARE. Directia 5 a avut nevoie, pentru o piesa, de talentul Tinei de la Pops
"Am realizat acest album cu foarte mult curaj. Intr-un timp relativ scurt, adica in patru luni. Oricum, noi acordam nota 10 pentru «O zi de primavara»". Probabil ca si fanii trupei vor da numai note de trecere pentru noul album discografic al trupei.

"Am fost mai putin atenti la tendintele muzicale din Romania si mai mult la calitatea muzicii, care este mai sensibila si mai dinamica, pe alocuri."

DUET CU TINA. In ceea ce priveste scenariul clipului, din povestea pe care au incercat Marian Ionescu si Cristi Enache sa o detalieze, videoclipul piesei "Si ce daca" pare o varianta actualizata a clipului celebrului hit "Nikita", care-i apartine lui Elton John, desi nu aceasta a fost intentia regizorului Dragos Buliga. Filmarile au avut loc in Parcul Carol si s-au folosit peste 100 de figuranti costumati in uniforme militare. "Ideea este urmatoarea: are loc o parada militara, la care asista si membrii trupei Directia 5, veniti cu o limuzina la fata locului. In acelasi timp, la tribuna oficiala vorbesc gradatii." In imagine apare si o domnisoara ofiter, care ii remarca pe baieti si in final pleaca impreuna cu ei, cu limuzina. "O zi de privamara" contine 11 piese, iar coperta albumului (care reprezinta un peisaj inundat de verdele crud al primaverii) se datoreaza pictorului Nicolae Blei, de altfel un incontestabil maestru al anotimpului brumelor. Directia 5 l-a determinat pe pictor sa faca un tablou cu un piesaj de primavara. Nicolae Blei a renuntat la pictura, care i-a revenit lui Marian Ionescu.

Pentru acelasi disc, Cristi Enache a realizat un duet cu Tina de la Pops, la piesa "Un cantec pentru tine". (Roxana I. Ancuta)

×
Subiecte în articol: antimonden