x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden “Tratamente” la înălţime

“Tratamente” la înălţime

de Anca Stanescu    |    31 Ian 2008   •   00:00
“Tratamente” la înălţime
Sursa foto: Victor Stroe/

Pastile pentru dormit, diverse pilule pentru anxietate, hidratare cu tărie... Iată câteva remedii pentru VIP-urile care se tem să fie cu capu-n nori (şi cu trupu-n avion). Eficienţă? Variabilă, de la caz la caz...

 

ÎN AER - Oana şi cele trei păhărele


Pastile pentru dormit, diverse pilule pentru anxietate, hidratare cu tărie... Iată câteva remedii pentru VIP-urile care se tem să fie cu capu-n nori (şi cu trupu-n avion). Eficienţă? Variabilă, de la caz la caz...

Când trebuie să călăto­rească prin aer, Oana Zăvoranu este terorizată de-a binelea. “Mi-e o frică teribilă de avion. Mă crispez toată şi mă ţin strâns cu mâinile de scaun de la decolare şi până la aterizare. Înne­bunesc atunci când nu mai simt pământul sub pi­cioare.” Ce-o sperie în aşa hal? Posibilitatea de a se întâmpla ceva de natură tehnică. “Dacă se strică motorul? Dacă nu merge bine vreo componentă? Dacă nu e destul combustibil?” iată întrebări ce-o chinuiesc amarnic pe Oana. “Intru în panică mai ales când sunt goluri de aer. Ultima dată am plâns. Nimic nu mă poate linişti, nici măcar  stewardesele, care, foarte drăguţe, mă asigură că nu este nici o problemă.”

 

TERAPIE CU TĂRIE. În lupta cu “balaurul” fobiei de avion, Oana a încercat să se trateze cu hapuri de toate soiurile. “Am luat pilule contra anxietăţii, am înghiţit chiar şi pastile pentru somn, dar nu şi-au făcut efectul. Eram prea tensionată şi am rămas trează.” Viitorul pare însă promiţător. “Cred că o sa urmez exemplul unei prietene, care mi-a zis că remediul ei este să dea pe gât două-trei păhărele de whiskey înainte de decolare. Deşi eu nu beau, m-ar tenta acest procedeu. Amica mea zice că-i o metodă foarte eficientă.”  Numai să nu ajungă să-i placă Oanei prea mult... zborul cu avionul.

 

ANULARE. O altă “temătoare” este Ileana Ciuculete. “Înainte de ’89 zburam des cu avionul. Uneori stăteam chiar în cabină şi le cântam piloţilor. Dar văzând câte accidente şi atentate se întâmplă, am renunţat să mă mai deplasez aşa. Şi zău dacă-mi pare rău! Mie nu-mi place să depind de nimic. Cu maşina mea am libertate, pot să fac ce vreau, opresc când vreau, ies, mă mai dezmorţesc.” Acum trei ani, solista trebuia să plece în Grecia, într-un turneu, alături de Elena Merişo­reanu. “Cu două zile înainte de plecare, am întrebat-o: la ce oră avem trenul? Care tren, că mergem cu avionul!, a spus Elena. Apăi, dacă-i aşa, eu nu mai vin!, am zis hotă­râtă. După puţin timp de gândire, Elena mi-a urmat exemplul.” Fuego a vi­zitat America abia la sfârşitul anului trecut. Motivul? “Mi-e o frică teribilă de avion. Din fericire, iubita mea a găsit soluţia. M-a îndopat cu somnifere, aşa că n-am ştiut de mine până când am ajuns acolo”, încheie, mulţumit, interpretul.

×
Subiecte în articol: antimonden