x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden UPDATE Răsturnare de situație pentru Britney Spears

UPDATE Răsturnare de situație pentru Britney Spears

13 Aug 2021   •   10:54
UPDATE Răsturnare de situație pentru Britney Spears
Sursa foto: Britney Spears/a3

Tatăl celebrei cântărețe americane Britney Spears renunță la tutela asupra fiicei sale. Jamie Spears i-a controlat viața artistei timp de  13 ani, după ce aceasta a avut o cădere nervoasă, scrie EFE. 

El a depus, joi, documente la Curtea Superioară de Justiție din Los Angeles care atestă că este de acord cu delegarea atribuțiilor unei alte persoane. Deocamdată nu este complet anulată tutela. El își motivează retragerea prin presiunea publică la care este supus, după ce  Britney a acuzat tutela abuzivă exerciitată de acesta.

"Cu toate că domnul Spears a devenit ţinta unor atacuri continue şi nejustificate, nu crede că o bătălie juridică cu fiica sa pentru statutul de tutore ar fi cel mai bun lucru pentru ea", se arată în documente.

Informația a fost confirmată și de noul avocat al artistei, Mathew Rosengart.
"Ne bucură să anunţăm că domnul Spears şi avocata lui au admis azi că trebuie înlocuit. Este o victorie pentru Britney", a declarat acesta.

Noul apărător îl înlocuiește pe avocatul din oficiu și partizan al tatălui cântăreței. El investighează acum felul cum a gestionat Jamie Spears averea fiicei sale.

"Această tutelă plăteşte salariul multor oameni", a fost una dintre plângerile vedetei, în declaraţia din 23 iunie.

Jamie Spears vrea să colaboreze cu justiția și cu noul avocat. 

Mathew Rosengart a cerut, pe 26 iulie, să se instituie un consultant financiar pentru supravegherea finanțelor lui Britney. Problemele medicale ale artisteii sunt supravegheate de avocata Jody Montgomery. Aceasta rămâne singura persoană implicată după retragerea tatălui, avocatului din oficiu, imprersarului artistic și fondului de investiții care controla afacerile artistei. 

ȘTIRE INIȚIALĂ Celebra cântăreață americană Britney Spears a obținut dreptul să-și angajeze propriul avocat, în urma unei decizii Curții Supreme de Justiție din Los Angeles, de la începutul lunii iulie 2021. Acesta este un pas important pentru vedetă, care vrea să scape de tutela tatălui său, Jamie Spears, instituită în urmă cu 13 ani, scrie EFE. Ea vrea să 

Ea va fi reprezentată de Mathew Rosengart, avocat care a susținut și cazurile mai multor vedetei de la Hollywood, precum Sean Penn și Steven Spielberg.

Britney a fost reprezentată, până acum, de avocatul Samuel Ingham din 2008, un apărător desemnat de instanță. Acesta s-a retras din dosar după ce au apărut informații cu privire la activiitatea acestuia și cântăreața a declarat că nu a lăsat-o niciiodată să vorbească împotriva tutelei exercitate de tatăl său și nici nu i-a spus că are dreptul de a-și alege un alt reprezentat.

În toț acești ani, Ingham a câștigat peste 3 milioane de dolari, și pare că a fost apropiat de tatăl vedetei.

Faptul că Britney își poate alege avocatul pune la îndoială existența tutelei, instituită persoanelor care nu au capacitate de exercițiu și nu pot lua astfel decizii.

Și mama sa, Lynne Spears, o susține. Ea a divorțat de tatăl cântăreței.

 "În ultimii ani, fiica mea s-a putut îngriji pe sine şi, aflată în continuare sub tutelă, a câştigat milioane de dolari", a spus aceasta.

Într-o audiere de săptămâna trecută, Britney a declarat că vrea să înlăture tutela tatălui său și să-l dea în judecată pentru abuzuri. Ea a spus, luna trecută, cp nu este fericită și trăiește în sclavie.
 

×
Subiecte în articol: britney spears