x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Valuri mari la Callatis

Valuri mari la Callatis

de Dana Andronie    |    09 Iul 2007   •   00:00
Valuri mari la Callatis

Ce face un festival din turismul mioritic de la malul Mării Negre? Poate să atragă precum un magnet turiştii pe Litoral. Da, da, se intămplă in Romănia. Dovada poartă numele Callatis.

Ce face un festival din turismul mioritic de la malul Mării Negre? Poate să atragă precum un magnet turiştii pe Litoral. Da, da, se intămplă in Romănia. Dovada poartă numele Callatis.

In week-end-ul de dinaintea inceperii festivalului, de pe scena scoică din Mangalia (pe scurt: Callatis), populaţia şi-a aşternut cearşafurile pe nisipurile de aur de 14 karate (săc!) romăneşti. Oamenii au venit din timp pentru a nu-l pierde pe Callatis, care deschide ochii in această seară, in direct, la Antena 1, cu incepere de la ora 21:00. Dan Negru şi-a găsit perechea... de prezentare. Este vorba despre sportiva Adelina Elisei, care se iubeşte in deplasare cu Cristian Chivu.

O ADMIRATOARE PENSIONARĂ. Ca orice eveniment care se respectă, festivalul romănilor de pretutindeni (tot despre Callatis vorbim) a avut parte de o conferinţă de presă cu multe mulţumiri pe măsura bugetului "care este". Aproape jumătate de milion de euro a costat acest eveniment (mult pentru unii, puţin pentru alţii), iar cei care au investit - nu doar cu sufletul - meritau felicitări. Bineinţeles că după mulţumiri şi felicitări a urmat masa, fără dans, la Complex Paradiso, Mangalia. Aici ne-am intălnit cu o doamnă in vărstă de 72 de ani care radia de fericire. Am fost invidioşi pentru o fracţiune de secundă. Pensionara era atăt de luminoasă, aşa cum noi, tinerii, nu prea ştim a fi... "Luni incepe? Vai, nu se poate! Eu şi cu soţul ne-am luat bilete la tratament. Am fost tare necăjiţi cănd am aflat că doar in luna iulie mai erau locuri. Dar uite cum s-a potrivit. Noi veneam in fiecare an la mare in luna august pentru Callatis", ne-a spus entuziasmată admiratoarea. Chiar aşa, ce le-a venit organizatorilor să mute data de desfăşurare a unui festival care trăieşte şi se desfăşoară de mai bine de opt ani in luna lui Gustar? Pe căt de simplu este răspunsul, pe atăt de greu este de realizat ceea ce şi-au propus. Dar nu imposibil, se pare. Primăria Municipiului Mangalia şi "tăticul" festivalului, Cornel Diaconu, au vrut să mute vărful de sezon estival din august in iulie! Şi iată că dorinţa li s-a indeplinit. Turiştii au venit in valuri mari la mare să prindă Callatis!

ŞOMERA ROB DIN PORTUGALIA! Ce aduce nou festivalul? Turneul european care-i are ca protagonişti pe Felicia Filip şi pe K1, Salonul Artiştilor de Pretutindeni (27 de pictori, graficieni, artişti ai fotografiei, scriitori din 13 ţări europene), Miss Diaspora (23 de concurente din 14 ţări) care ţine mai mult decăt o minune: o săptămănă etc. "Mămuca" popularilor - Florentina Satmari - le-a pregătit pe miss-uri să ia Ciuleandra la bătaie. Miercuri seară vom vedea căt de bine s-au legat instrucţiunile "mămucii" de frumoasele domnişoare. Oricum, Florentina Satmari doarme foarte bine noaptea. Atăt de bine, incăt s-a rupt şi patul. Serios, a rămas fără picioare. Patul. Se anunţă a fi o ediţie Miss Diaspora foarte interesantă. Fetele au venit chitite să căştige. Toate! Ba una dintre ele şi-a dat demisia de la serviciu pentru a participa la concursul de frumuseţe de la Callatis. O cheamă Lavinia Florina Rob, are 20 de ani şi reprezintă Portugalia. Iar şeful n-a vrut neam s-o lase să-şi ia căteva zile libere pentru a veni la Mangalia. Fără să ştie, bosul s-ar putea să-i fi făcut un bine fostei sale angajate. Ce-ar fi dacă va ieşi Miss Diaspora 2007? O miss şomeră işi va găsi, probabil, un loc de muncă mult mai bine plătit. Depinde, bineinţeles, locul de incadrare...

Din program

In această seară, pe afişul festivalului figurează: 3rei Sud Est, in duet cu Nadia Alli from ILO, Trident&Flavius Teodosiu, Todomondo, Benone Sinulescu, Millenium, Bere gratis, Anna Lesko. Mirabela Dauer este sărbătorita serii (9 iulie este ziua ei de naştere) care va susţine un recital pe scena scoică. Măine, tot de la ora 21:00 sunt incadraţi la capitolul "Iubirile serii" Selling&2 Unlimited, Nicola, Vasile Şeicaru (alt sărbătorit care va cănta de ziua lui...) Akcent, Miki, Talisman etc.

×
Subiecte în articol: antimonden callatis