x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Voci cu parfum de Crizantemă de Aur

Voci cu parfum de Crizantemă de Aur

de Narcisa Urechiusa    |    07 Noi 2010   •   00:00
Voci cu parfum de Crizantemă de Aur

Dacă n-ar fi existat buruienile nu am fi apreciat florile. Printre atâtea festivaluri de duzină, se încăpăţânează să răsară, an de an, unul frumos şi delicat ca o crizantemă... La Târgovişte a avut loc între 28 şi 30 octombrie cea de-a 43-a ediţie a Festivalului Crizantema de Aur, trei zile de organizare impecabilă cu parfum de romanţă, onorate de prezenţa unor voci de aur ale muzicii româneşti. În cadrul acestei ediţii, 20 de interpreţi s-au întrecut într-o strânsă competiţie, iar îndrăgitul caricaturist Ştefan Popa Popa's le-a dăruit celor prezenţi câte o preţioasă amintire.

Prima seară de festival s-a remarcat prin prestaţia încântătoare a lui Horia Brenciu. Peste 600 de persoane au asistat emoţionate la cele trei ore de spectacol cu melodii precum "De ce oare eu te-am cunoscut" şi "S-a rupt un lanţ plin de iubire". Artistul a glumit cu publicul toată seara, a cântat şi i-a încântat pe toţi cei prezenţi. În a doua seară, publicul a fost fermecat de talentul marilor maeştri ai romanţei: Florin Georgescu, Constantin Florescu, Bianca Ionescu şi Daniela Vlădescu. Seara de gală a adus nu numai premierea celor mai talentaţi interpreţi de romanţe, cât şi un recital spectaculos oferit de soprana Felicia Filip, preşedinta juriului Crizantemei de Aur 2010, dar şi de artistul Gheorghe Turda. Şase dintre cei 20 de concurenţi din România şi Republica Moldova au fost premiaţi de juriul festivalului.

Cristina Neacşu a câştigat Premiul Special al Primăriei Târgovişte, în timp ce Premiul Special al Consiliului Local Dâmboviţa i-a fost acordat tinerei Lilica Ioniţă. Locul III i-a revenit concurentei Rodica Gabriela Anghelescu, locul II a fost revendicat de Emilia Cristea, iar locul I a răsplătit talentul Nataliei Tanasiiciuc, care a primit şi Premiul Special Felicia Filip "Voce cu parfum de crizantemă". Marele câştigător al trofeului a fost Sorin Simion Lupu, care a cucerit definitiv şi irevocabil juriul cu nemuritoarele melodii "Ciobănaşul" şi "De ce m-aţi dus de lângă voi". Iar Premiul de Excelenţă "Crizantema de Aur" i-a fost destinat lui Titel Popovici.

La sfârşitul unui festival plin de emoţie şi dăruire, iubitorii romanţei au avut parte de o surpriză memorabilă: toţi cei 20 de concurenţi şi-au unit vocile într-un moment muzical impresionant şi au interpretat piesa "Ciobănaş cu trei sute de oi".

Crizantema de Aur 2010 a însemnat trei zile pline de farmec şi strălucire, ţinute de gală, cupe de şampanie, delicii dulci şi fotografii de epocă. Invitaţii care au trecut pragul Hanului Galben au retrăit atmosfera şarmantă a începutului de secol XX, o perioadă în care muzica şi cultura reprezentau o stare de spirit.

×
Subiecte în articol: antimonden