x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Ce spune Isaac Newton despre sfârșitul lumii. Profeția fizicianului îngrozește lumea

Ce spune Isaac Newton despre sfârșitul lumii. Profeția fizicianului îngrozește lumea

de Anastasia Paul    |    18 Mai 2023   •   20:00
Ce spune Isaac Newton despre sfârșitul lumii. Profeția fizicianului îngrozește lumea
Sursa foto: Profimedia Images

Fizicianul Isaac Newton a făcut previziuni despre sfârșitul lumii. Acesta pare mai aproape decât credeam.

El este autorul Legilor gravitației, a construit primul telescop reflectorizant, a spus care este forma exactă a Pământului, dar a calculat și sfârșitul lumii. Potrivit omului de știință, Apocalipsa este mai aproape decât credeam.

Sir Isaac Newton a prezis că lumea se va termina în anul 2060 iar oamenii sunt îngroziți că ar putea avea dreptate, relatează dailystar.co.uk. Într-o scrisoare din 1704, după 30 de ani de cercetări asupra clădirilor antice, acesta a afirmat că a găsit un cod secret de numere în cărțile biblice. Calculele sale arată că sfârșitul lumii va fi peste câțiva ani. Deși atunci data părea îndepărtată, acum au rămas doar 37 de ani. 

Newton credea  că, la mijlocul secolului al XXI-lea, Hristos se va întoarce și va domni timp de un mileniu, iar poporul evreu va construi „o Împărăție înfloritoare și veșnică” în Israel.

„Așadar, sunt 42 de luni sau 1260 de zile sau trei ani și jumătate, socotind 12 luni până la un an și 30 de zile până la o lună, așa cum s-a făcut în Calendarul anului primitiv.

Și zilele Fiarelor de scurtă viață fiind puse pentru anii regatelor trăite, perioada de 1260 de zile, dacă datează de la cucerirea completă a celor trei regi, 800 d.Hr., se va încheia în 2060 d.Hr.

S-ar putea să se termine mai târziu dar nu văd niciun motiv pentru sfârșitul lui mai devreme”, a scris acesta. 

Expertul în viața și activitatea lui Isaac Newton, Stephen D. Snobelen, afirmă că oamenii de știință cunosc predicția lui Newton de mulți ani, dar aceasta a devenit doar recent cunoscută publicului larg.

„Pentru mulți, revelația că Newton era un credincios pasionat, care a luat în serios profeția biblică, a fost un șoc”, a spune el.

Snobelen a adăugat că cercetătorii încă fac predicții apocaliptice. 

„În mod curios, la câteva luni după apariția poveștii cu anul 2060, Sir Martin Reese, unul dintre cei mai importanți oameni de știință de astăzi, a publicat o carte intitulată Our Final Hour (Ultima oră) în care susține că rasa umană are doar 50% șanse de a supraviețui secolului XXI”.

Cu războaie și știri zilnice despre războaie, dar și amenințarea unei noi pandemii, este ușor de crezut că lumea s-ar putea sfârși în orice zi. 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: sfarsitul lumii isaac newton