x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii 10 indicii că cineva este îndrăgostit de tine în secret

10 indicii că cineva este îndrăgostit de tine în secret

de Anastasia Paul    |    24 Ian 2024   •   08:40
10 indicii că cineva este îndrăgostit de tine în secret
Sursa foto: Hepta

Ai fost vreodată la o petrecere și ai observat o persoană care nu poate să-și ia ochii de la cineva dar nu pare să-i rostească niciodată un cuvânt? Este posibil să fi văzut pe cineva îndrăgostit în secret.

Un astfel de comportament ar putea fi derutant sau chiar frustrant pentru cei din jur. Dar adevărul este că persoanele care iubesc în secret au propriul mod unic de a-și exprima sentimentele, fără să vorbească.

Iată 10 semne că cineva își ascunde dragostea:

1) Priviri insistente
Ai observat vreodată pe cineva care se uită insistent într-o anumită direcție, către o singură persoană? Pentru cineva îndrăgostit în secret, acesta este adesea comportamentul implicit.

S-ar putea să nu-și poată controla aceste priviri îndreptate spre obiectul afecțiunii sale ca un magnet.

Asta nu înseamnă că un astfel de om este înfricoșător.  Este, pur și simplu, captivat de persoana față  de care nutrește sentimente, iar ochii săi gravitează în mod natural spre ea. Fie că se află într-o cameră aglomerată sau într-un colț linistit, ochii săi par să găsească mereu acea persoană specială.

Este subtil, dar grăitor și, dacă te uiți mai atent, vei observa acest lucru.

2) Mimare neintenționată
Este fascinant și puțin jenant, dar este unul dintre acele semne care sunt aproape întotdeauna prezente. Când suntem îndrăgostiți în secret, adesea ne trezim că imităm persoana de care suntem atrași.

Este neintenționat și de obicei trece neobservat de noi, dar este un semn subtil de afecțiune pe care psihologii îl numesc „oglindire”. Este ca și cum ai căuta modalități să te conectezi cu acea persoană. 

3) Își amintește mici detalii
Când suntem îndrăgostiți, chiar și cele mai mici detalii despre persoana pe care o adorăm adorăm par să fie gravate în memoria noastră.

Admiratorii secreti își amintesc adesea mici detalii, cum ar fi culoarea cămășii pe care a purtat-o într-o zi de marți întâmplătoare sau comentariul despre cartea preferată din copilărie.

Aceste lucruri aparent nesemnificative s-ar putea să nu însemne mare lucru pentru alții, dar pentru cineva îndrăgostit în secret sunt informații prețioase. Motivul este că și cele mai mici detalii sunt amplificate atunci când suntem îndrăgostiți. 

4) Nervozitate crescută
S-ar putea să observi că cineva care se îndrăgostește în secret devine mai nervos atunci când obiectul pasiunii sale se află prin preajmă.

Mâinile sale s-ar putea să devină umede, s-ar putea bâlbâi sau ar putea chiar să se agite mai mult decât de obicei.

Această nervozitate provine dintr-un instinct primar - răspunsul de luptă sau fugi. Când suntem atrași de cineva, corpul nostru reacționează ca și cum ne-am confrunta cu o potențială amenințare. Ritmul inimii noastre crește, adrenalina la fel și devenim mai atenți.

5) Interes sincer pentru bunăstarea ta
Când cineva este îndrăgostit în secret, îi pasă cu adevărat de bunăstarea acelei persoane. Vrea să o vadă fericită, sănătoasă și înfloritoare.

O va întreba despre ziua de naștere și vrea să fie serios.  Vrea să știe cum se simte și să asculte cu atenție răspunsul. S-ar putea chiar să facă lucruri despre care crede că îi vor face viața mai ușoară sau mai fericită.

Această curiozitate plină de compasiune nu vizează doar un interes romantic. Este o preocupare adânc înrădăcinată pentru bunăstarea generală a acelei persoane. 

6) Starea de spirit se îmbunătățește atunci când ești în preajmă
Ai observat vreodată că starea de spirit a cuiva se înseninează în momentul în care intri în cameră? Acesta ar putea fi un semn că este îndrăgostit în secret de tine.

Când suntem în preajma unei persoane pentru care avem sentimente, starea noastră de spirit devine mai bună, în mod natural. Este ca și cum o mică scânteie de bucurie se aprinde în noi. Zâmbim mai mult, râdem mai mult și, în general, părem mai fericiți.

Acest lucru nu se datorează doar atracției romantice, ci și pentru că a fi în preajma persoanei pe care o iubim eliberează dopamină - un hormon care contribuie la sentimentele de fericire.

Deci, dacă observi o schimbare semnificativă  a dispoziției cuiva ori de câte ori te afli prin preajmă, nu o îndepărta. S-ar putea să fie îndrăgostit în secret de tine.

7) Este întotdeauna gata să ajute
Cineva îndrăgostit în secret va face tot posibilul să te ajute, cu un proiect dificil, se oferă să te conducă acasă, etc.

Această disponibilitate de a ajuta nu înseamnă că vrea să te cucerească prin gesturi mărețe. Mai degrabă, este modul său de a arăta că îi pasă și că este acolo pentru tine. Ajutându-te, îl face să se simtă mai aproape de tine și este felul său de a-și exprima subtil sentimentele.

8) Contact vizual
Când cineva este îndrăgostit în secret are tendința de a menține contactul vizual pentru perioade mai lungi. Nu  încearcă să fie intimidant, este modul său de a crea o conexiune mai profundă.

Contactul vizual este una dintre cele mai puternice forme de comunicare non-verbală. Poate transmite o serie de emoții, de la respect și interes până la atracție și afecțiune.

Studiile arată că, atunci când privim în ochii cuiva, creierul nostru eliberează oxitocină, cunoscută și sub numele de „hormonul iubirii”. Acest hormon joacă un rol esențial în legarea și crearea unui sentiment de intimitate.

9) Te apără

Cineva îndrăgostit va fi de multe ori primul care apără persoana la care ține, indiferent dacă este vorba despre contracararea unui comentariu negativ sau apărarea acțiunilor sale.

Mai mult decât încercarea de a juca pe eroul, este un instinct autentic de a proteja persoana la care ține.

10) Este mereu acolo pentru tine
Cel mai grăitor semn că cineva este îndrăgostit în secret de tine este prezența sa constantă în viața ta. Ploaie sau soare, vremuri bune sau rele, este acolo pentru tine.

A fi îndrăgostit în secret se traduce adesea într-un sprijin constant. Este umărul pe care te poți sprijini, urechea care ascultă și prezența reconfortantă atunci când ai cea mai mare nevoie.

Acest sprijin neclintit nu este despre obligație sau datorie, provine dintr-un loc de profundă afecțiune și grijă, potrivit geediting.com.

 

 

×
Subiecte în articol: iubire relaţii indragostit