Oamenii care rămân prieteni cu foștii fac aceste alegeri:
1. Nu se întâlnesc cu steaguri roșii
Fii selectiv și atent la cine lași să intre în viața ta. Modul în care îi tratează pe ceilalți este deosebit de important. Antrenorul de viață Fabienne Slama explică: „Dacă persoana cu care mergi la o întâlnire este disprețuitoare față de chelnerul de la bar sau de la cafenea, acesta este un steag roșu imens. Bunătatea este o valoare esențială în viață, iar o persoană care nu este amabilă în cel mai elementar mod, probabil se va purta urât cu tine pe viitor.”
Faăcunoștință cu prietenii săi și asigură-te că sunt buni. Nu ar trebui să te mintă, să joace jocuri sau să se întâlnească cu altcineva. Cauți o persoană care să aibă grijă de tine atunci când ești bolnav, nu pe cineva care să profite de tine când ești îînr-o situație vulnerablă.
2. Are calitățile celui mai bun prieten
Ar trebui să ai o persoană cu care poți fi tu însuți. Să ai încredere să-i dai cheile de la mașină, să îi accepți obsesiile sau să te ajute când ai nevoie. Nu trebuie să accepți comportamente negative în relații.
3. Nu își trădează partenerul
Este tentant să înșeli, să minți sau să nu păstrezi secrete. Dar cea mai mare șansă de a fi prieteni mai târziu este să fii sincer.
Deși acest lucru poate părea de bun simț, uneori avem nevoie de aduceri aminte. Un studiu arată că oamenii au șanse mai mari să rămână prieteni cu un fost care este de încredere.
4. Nu începe o relație fără un motiv serios
Adesea oamenii ajung să fie geloși și te vei lupta pentru limite. În cele din urmă, te vei despărți din cauza asta, și probabil cu amărăciune.
Dacă vrei o relație deschisă după ce ați fost fideli, ia în considerare mai întâi să contactezi un terapeut cu experiență în lucrul cu relații netradiționale, pentru a te asigura că obiectivele și așteptările tale sunt aceleași. De asemenea, poți citi despre cum să funcționeze o relație deschisă.
5. Relația de iubire se închee corect
Aceasta este partea cea mai grea condiție. Despărțirile sunt întotdeauna urâte. Cineva dorește întotdeauna să dea vina pe altcineva (mai ales dacă acel cineva a înșelat).
Antrenorul de dezvoltare personală Moira Hutchison recomandă să ai o discuție față în față ori de câte ori este posibil și sfătuiește oamenii să asculte cu atenție părerea celeilalte persoane. „Este posibil să aibă o viziune diferită asupra acelorași evenimente sau să dorească să-și exprime sentimentele.”
6. Nu își vorbește de rău fostul iubit
Nu îl vorbi de rău prietenilor tăi. Dacă prietenii tăi vor să cunoască toate detaliile sângeroase, nu le satisface curiozitaea. Nu plânge la cafea în public și nu face o scenă publică cu viitorul tău fost.
Evită o confruntare plină de acuzații, țipete și înjurături. Alcoolul crește probabilitatea ca acest lucru să se întâmple, așa că încearcă să nu vă despărțiți dacă ați băut.
7. Ia-ți o perioadă de liniște
Nu te aștepta să fiți prieteni a doua zi. Probabil că oricum nu vei dori să fii. Așteaptă.
În schimb, procesează ce s-a întâmplat. Află de ce te-ai despărțit și ce te învață despre tine.
8. Acceptă greșelile care au pus capăt relației
Acest lucru este valabil pentru greșelile voastre. Chiar și în cea mai bună despărțire, există încă ceva vină și furie. Examinează și asumă-ți rolul în ea. Fii gata, de exemplu, să spui că ai înșelat sau că ai văzut că relația ta merge nicăieri.
Acceptă-ți greșelile în relație. Acceptă-le și pe ale lui. A cunoaște care sunt aceste greșeli este diferit de a ține cont.
Când sunteți amândoi pregătiți, întâlniți-vă din nou. Odată ce vă puteți întâlni în relații bune, va trebui să vorbiți despre relația voastră. Gândește-te la asta ca la un fel de exorcism. Va fi ciudat. Dar dacă poți trece peste asta, s-ar putea să ai un prieten pe viață, notează yourtango.com.