x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii 9 indicii clasice de incompatibilitate în relația de dragoste

9 indicii clasice de incompatibilitate în relația de dragoste

de Anastasia Paul    |    08 Ian 2024   •   23:15
9 indicii clasice de incompatibilitate în relația de dragoste
Sursa foto: Hepta

Ar trebui să rămân sau să plec? O întrebare care trece prin mintea oricui, la un moment dat, cu privire la relația în care de află. 

Ne întrebăm adesea cât de compatibili suntem cu persoana de alături. Este un lucru greu de realizat dar ceva ce trebuie să știm, mai devreme sau mai târziu.

Lucrurile se schimbă, și oamenii se schimbă. Și uneori, cineva pur și simplu nu este potrivit pentru tine, indiferent cât de bine vă înțelegeți.

Psihologii spun că există semne clasice de incompatibilitate. Iată 9 indicii care îți arată că nu vă potriviți:

1) Anxietate
În primul rând, partenerul tău nu ar trebui să te îngrijoreze. Dacă ai un stil de atașament anxios, anumite persoane (cunoscute și sub numele de evitanți) îți vor declanșa anxietăți fără sfârșit. Nu vor dori să colaboreze cu tine pentru a-ți oferi siguranța de care ai nevoie.

Să ai stări de rău fluturi când vorbești cu el la telefon, să-ți faci griji cu privire la ceea ce va crede despre tine când îi trimiți un mesaj și să fii îngrijorat dacă încă te place, nu este un semn de compatibilitate.

Dacă este ceva, este un semn de incompatibilitate!

2) Nu te bucuri de compania celuilalt
Sunt mulți oameni care se plâng de partenerul lor, de parcă îl urăsc. Nu suportă să stea acasă lângă el. Orice scuză pentru a ieși din casă sau pentru a nu-și invita partenerul, este bună!

Dacă ies împreună în oraș, nu-și vorbesc toată seara, decât să se critice. Și nu în glumă...

Când ajungi în acest punct, este un adevăr trist că nu mai ești compatibil. Relația ta și-a urmat cursul și probabil că este timpul să lași lucrurile să meargă mai departe.

3) Nu aveți interese comune
A avea interese diferite este un lucru bun într-o relație. Este bine să ai ceva care este al tău și de care te poți bucura fără partenerul tău. În acest fel, poți să ai propriul tău timp și să vorbești despre asta cu el mai târziu.

Dar experții spun că este important să avem și interese comune. În caz contrar, s-ar putea să fie greu să te conectezi cu celălalt. S-ar putea chiar să fie greu să petreceți timp de calitate împreună.

4) Vă îndreptați pe căi diferite în viață

Deși la început este posibil să aveți lucruri comune, la un moment dat intervin ialte interese. Tu vrei casă și familie, el crea să se distreze în fiecare weekend. 

Când doi oameni încep să meargă pe căi diferite, poate fi greu să găsești un teren comun. Și este probabil unul dintre cele mai mari semne că nu mai sunteți compatibili.

5) Aveți viziuni divergente asupra lumii
Ai auzit vreodată proverbul „Persoanele opuse se atrag”? Ei bine, experții spun că acest lucru nu este chiar adevărat.

Este perfect normal să ai opinii diferite într-o relație. Și nu trebuie să te despărți doar pentru că nu ești de acord cu unele lucruri.

Cu toate acestea, este important să fii pe aceeași lungime de undă cu majoritatea lucrurilor. În caz contrar, relația ta probabil nu va dura prea mult.

Să spunem că aveți opinii politice diferite. Poate fi dificil, dar probabil că poți face lucrurile să funcționeze.

Dar aveți idei diferite despre cum doriți să vă creșteți copiii. Sau ce religie te definește. Sau în ce țară vrei să locuiești. Aceste opinii sunt mai greu de rezolvat. Ele ar putea fi chiar imposibile.

Și, desigur, dacă vă certați în mod constant despre opiniile voastre diferite despre lume, se poate ca amândoi să vă simțiți neînțeleși. Ceea ce nu este un semn că sunteți compatibili...

6) Vreți lucruri diferite

Trebuie să îți dorești aceleași lucruri într-o relație pentru ca lucrurile să meargă bine.

Dacă vrei copii într-o zi și el nu, nu sunteți compatibili. Aceeași regulă se aplică dacă vrei să te căsătorești într-o zi și el nu - și orice altceva important.

Dacă nu sunteți amândoi dispuși să sacrificați anumite lucruri, relația probabil nu va dura. La un moment dat, aceste diferențe vă vor despărți.

7) Nu te simți fericit când el este fericit
Gelozia are farmecul ei, dar are și căderile ei. Desigur, puțină gelozie este bună într-o relație. Dar prea multă gelozie aduce probleme!

Dacă devii gelos că iubitul tău povestește despre o fostă relație, acest lucru poate fi considerat destul de normal. Dar dacă devii gelos pe el atunci când este promovat la locul de muncă, petrece o seară cu prietenii sau își vizitează familia, atunci nu prea e bine. 

Dacă ați fi compatibili, doar să-l vezi zâmbind te poate pune într-o dispoziție bună. 

8) Nu împărtășiți sau înțelegeți limbajul iubirii celuilalt

Fiecare are limbaje diferite ale dragostei. Și doar pentru că ai moduri diferite de a arăta și de a accepta dragostea, asta nu înseamnă că ești incompatibil.

Ceea ce te face incompatibil este dacă nu înțelegi limbajul iubirii celeilalte persoane sau nu încerci să faci relația să funcționeze în jurul ei.

De exemplu, limbajul tău de dragoste este atingerea fizică. Îți place să stai lângă el pe canapea când vă uitați la un film, să vă țineți de mână când mergeți pe stradă, etc. 

Dar partenerului tău îi place propriul spațiu. Nu vrea să-l atingi tot timpul. Preferă să-și arate dragostea făcându-ți băuturi calde, învelindu-te sau reparându-ți mașina atunci când s-a stricat. 

Dacă sunteți compatibili, amândoi veți înțelege că vă bucurați de lucruri diferite. Așa că îl vei lăsa să facă lucruri pentru tine uneori. Și vei înțelege că dacă nu vreasă stea lângă tine, asta nu înseamnă că nu te iubește.

De asemenea, și el va înțelege că atingerea este modul tău de a arăta dragoste. Nu este doar ceva ce faci pentru a-l enerva sau deranja...

Dacă nu înțelegeți aceste lucruri și nu puteți trece peste ele, probabil că nu sunteți foarte compatibili.

9) Nu poți vorbi cu el despre „lucrurile profunde”
Cel mai important lucru într-o relație este să te simți iubit și acceptat așa cum ești. Singura modalitate de a realiza acest lucru este printr-o comunicare bună, sănătoasă, sinceră și deschisă.

Partenerul tău ar trebui să te facă să te simți în siguranță: să te deschizi față de el, să vorbești despre insecuritățile tale, interesele tale, să fii tu însuți 100%.

Dacă nu te simți așa cu partenerul tău – sau dacă el nu se simte așa cu tine, aceasta nu este o veste bună. 

Gânduri finale
Să înfrunți adevărul despre relația sau situația ta nu este niciodată ușor. Este și mai greu dacă sunteți împreună de mult timp și abia ați observat că v-ați despărțit.

Oricum, dacă recunoști oricare dintre aceste semne în relația ta, probabil că nu te face foarte fericit.  Așa că ar fi timpul să lucrați împreună la problemele voastre sau să găsiți ceea ce este cu adevărat menit pentru voi, notează hackspirit.com.

 

×
Subiecte în articol: dragoste relatie incompatibil