x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii Cum să readuci fluturii în relația ta pe termen lung

Cum să readuci fluturii în relația ta pe termen lung

de Vali Deaconescu    |    01 Iul 2024   •   18:15
Cum să readuci fluturii în relația ta pe termen lung
Sursa foto: unsplash.com

Poți readuce romantismul în relația ta – chiar și după mulți ani (și poate mulți copii)? Da, este posibil! Dar mai întâi, trebuie să identifici ce a dus la stingerea romantismului. Ce a împiedicat sentimentul de „aprins” în interior? Există probleme majore care trebuie rezolvate?

După ce ai lucrat la acestea (sau ai găsit o modalitate de a le lăsa deoparte), încearcă să adaugi aceste șapte rutine simple în viața ta de zi cu zi. Vei fi surprins cât de repede revine acel sentiment de iubire!

Șapte modalități de a readuce fluturii în relația ta

  1. Acordă atenție partenerului tău Când cunoști pe cineva atât de intim, e ușor să uiți să întrebi despre lucruri simple, cum ar fi cum a fost ziua lor. Chiar dacă nu este nimic important de spus, este esențial să împărtășiți aceste lucruri cotidiene. Este vorba despre a arăta partenerului tău că îți pasă.

  2. Mergi într-o scurtă vacanță pentru cupluri De ce să nu rezervi un weekend la un centru de spa și wellness sau să mergeți împreună la camping? O schimbare de peisaj poate crea o atmosferă romantică.

  3. Nu te baza pe cadouri Florile și ciocolata sunt adorabile și apreciate. Dar dacă singurul moment în care primești aceste cadouri este ca scuză pentru ceva ce ai făcut greșit, relația devine tranzacțională. Data viitoare când îți frustrezi partenerul, oferă-i atenția ta. Păstrează florile și ciocolata pentru când vor fi o surpriză.

  4. Atingeți-vă reciproc Contactul fizic este cea mai bună modalitate de a arăta intimitate. Țineți-vă de mână, joacă-te cu părul ei sau pune-ți mâna pe piciorul ei pentru a-i arăta că îți place compania ei. Doar nu creați așteptarea că de fiecare dată când o atingi, trebuie să ducă la sex.

  5. Ieșiți la întâlniri Întâlnirile nu ar trebui să fie doar la ocazii speciale. Ieșiți mai des. Vei descoperi că schimbarea de peisaj adaugă emoție și face conversația mai ușoară. Nu trebuie să fie un loc scump, doar un loc unde nu ați mai fost de o mie de ori.

  6. Surprinde-ți partenerul Planificarea și organizarea sunt inamicii romantismului. Pentru a-ți surprinde partenerul, adaugă puțină spontaneitate în relația voastră. Surprinde-ți iubita cu bilete la un spectacol sau du-o la un picnic.

  7. Luați-vă timp separat Acest lucru poate suna contraintuitiv, dar uneori timpul petrecut separat este cel mai sănătos mod de a reaprinde o relație. Oferă-i partenerului tău spațiul necesar pentru a-și satisface hobby-urile și pasiunile. După timpul petrecut separat, nu va putea aștepta să fie din nou în brațele tale.

Posibile motive pentru care romantismul dispare:

  • Descoperi un secret întunecat al partenerului și nu poți să treci peste acest lucru.
  • Tu sau partenerul tău aveți un istoric de traume, abuz fizic sau mental, și efectele acestora reapar.
  • Ai ales acest partener după o despărțire de cineva pe care l-ai iubit.
  • Stilurile voastre de iubire nu se potrivesc și unul dintre voi împinge pentru intimitate (fizică sau emoțională), în timp ce celălalt se retrage.
  • Te simți dezamăgit, rănit, trădat, furios, frustrat la muncă, cu partenerul tău sau cu viața și stilul tău de viață.

Tactici pentru a readuce romantismul în relație

Fiecare cuplu experimentează suișuri și coborâșuri în relație. După mulți ani împreună, emoția inevitabil se diminuează și intimitatea devine mai rară. Cel mai rău lucru pe care îl poți face este să presupui că nu se poate face nimic. Există multe modalități de a readuce romantismul într-o relație de lungă durată. Trebuie doar să faci câteva schimbări mici, potrivit Your Tango.

×
Subiecte în articol: romantism relaţii