x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii Efectele alcoolului, pe termen scurt și lung. De la dezinhibiție la blackout și comă etilică

Efectele alcoolului, pe termen scurt și lung. De la dezinhibiție la blackout și comă etilică

06 Oct 2019   •   00:48
Efectele alcoolului, pe termen scurt și lung. De la dezinhibiție la blackout și comă etilică

De la comă etilică la blackout, efectele alcoolului pot fi devastatoare pentru organismul uman. Iată consecințele pe termen scurt ale acestei substanțe, care este departe de a fi inofensivă pentru organism, chiar consumată în cantități mici.

Efectul alcoolului băut în doze mici

Atunci când o persoană bea alcool, chiar și fără a avea impresia că face abuz, apar reacții negative în organism. Impresia de încredere în sine, de libertate și bucurie este adesea înșelătoare.

Băutorul va avea senzația că merge perfect, chiar în timp ce a început deja să-și piardă reflexele și capacitatea de concentrare. Timpul său de reacție este crescut, ceea ce poate fi foarte periculos atunci când conduce un vehicul (și nu ne referim aici doar la autoturisme).

Persoana care a băut va avea, de asemenea, tendința de a-și supraestima abilitățile și de a se pune în pericol.

La nivelul organismului, consumul de alcool determină uneori dureri de stomac, din cauza supraproducției de acid gastric. Descompunerea alcoolului de către ficat este cauza apariției unei substanțe toxice, acetaldehida, care dureri de cap după consumul de alcool.

De la pierderea inhibiției până la golul de memorie

Chiar și la o doză foarte mică (de la 0,2 grame per litru de alcool în sânge), efectele alcoolului sunt resimțite asupra corpului uman.

De la 1 gram, băutorul este considerat a fi beat. El își pierde inhibiția și mișcările sale încep să fie nesigure. Pot apărea probleme de echilibru și pericolul de a cădea se accentuează. În acest moment, alcoolicul simte adesea greață și vărsături. De asemenea, poate avea transpirații reci sau senzații de căldură anormale.

Cel mai deranjant este sindromul de blackout sau de pierdere a memoriei, provocat de...........

Citește mai departe aici

×