1. Relația vine pe primul loc
Gândește-te la acele cupluri pe care le-ai văzut, unde ambii parteneri par complet și absolut devotați unul celuilalt. Își pun relația pe primul loc — chiar dacă asta înseamnă să renunțe la ceva pentru ei înșiși.
Studii din Journal of Personality and Social Psychology arată că aceștia au încredere deplină unul în celălalt și se pot baza unul pe celălalt. Par să fie un singur întreg. Și, de multe ori, tocmai asta ne sperie când vine vorba de crearea unui astfel de tip de relație. Acea bulă este intensă!
2. Relația îmbogățește sinele
Mulți oameni cred că a fi într-un cuplu înseamnă să te pierzi pe tine, când, de fapt, o relație sănătoasă îți oferă mai mult din tine însuți.
Dr. C. Raymond Knee explică faptul că o relație sănătoasă este una în care poți crește, deveni cea mai bună versiune a ta și în care ai un loc sigur și încurajator unde poți ateriza dacă eșuezi. Când găsești pe cineva cu care poți crea o bulă de cuplu, acesta este un semn important că ți-ai găsit sufletul pereche.
Deși poate părea un risc emoțional uriaș, să-ți investești încrederea și energia în bula de cuplu este modul prin care îți construiești relația de tip "suflet pereche". Așa crești iubirea. Relațiile invidiate, unde cei doi parteneri sunt complet devotați unul celuilalt, necesită efort, după cum sugerează Dr. Susan Sprecher.
3. Relația este un spațiu sigur
Dacă nu poți găsi acel spațiu sigur — acea bulă, acea protecție, cum vrei să o numești — atunci acea persoană nu este cea potrivită pentru tine. Dr. Susan Sprecher subliniază importanța "echilibrului în inițierea și menținerea relației".
Dacă ești cu cineva și nu simți că ai un loc sigur, unde ești iubit și protejat, atunci nu ești în relația potrivită. Acela nu este sufletul tău pereche.
Găsirea sufletului pereche va fi mult mai ușoară dacă știi ce să cauți și dacă știi că este dispus să contribuie la crearea unei bule sănătoase de cuplu împreună cu tine.