x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Spectacole Spectacole din Shakespeare şi Cervantes

Spectacole din Shakespeare şi Cervantes

de Maria Coman    |    23 Iun 2016   •   20:20
Spectacole din Shakespeare şi Cervantes

Cea de-a zecea ediţie a  Nopţii Institutelor Culturale are loc mâine seară în Bucureşti. În anul în care se împlinesc 400 de ani de la moartea scriitorilor William Shakespeare şi Miguel de Cervantes, programul include un spectacol de teatru după sonetele lui Shakespeare, proiecţii, lecturi şi o dezbatere dedicată marelui dramaturg britanic.

Noaptea Institutelor Culturale mai cuprinde o expoziţie de benzi desenate şi de ilustraţie pornind de la o piesă scrisă de Cervantes, precum şi un spectacol-lectură bazat pe fragmente din „entremeses" ale îndrăgitului scriitor spaniol. Cu un program de recitaluri - de la vioară şi flaut sau oboi, clarinet, corn, fagot, percuţie, la bandoneon, concert în limbile minorităţilor din regiunea poloneză Podlasie, muzică grecească, muzică franţuzească interpretată în vârful unei rochii uriaşe, jazz, jam session live, festa portuguesa, silent disco şi post-techno party, cea de-a zecea ediţie a Nopţii Institutelor Culturale oferă o călătorie muzicală pentru toate gusturile. Cursurile de limbi străine, jocurile şi dezbaterile interculturale, pe tema diversităţii sau a stereotipurilor, spectacolele de teatru şi atelierele pentru copii şi adulţi - printre care cel dedicat artei tradiţionale turceşti de a desena pe apă, ebru, sau cel prin care copiii învaţă să construiască propria căsuţă pentru păsări, folosind tehnica papier-mâché - vor completa paleta multidisciplinară din data de 24 iunie. Şi cum niciodată nu au lipsit de la Noaptea Institutelor Culturale surprizele culinare, participanţii la maratonul cultural sunt invitaţi să guste preparatele turceşti şi poloneze şi să încerce celebrul gulaş unguresc sau tradiţionala spaghettata, pregătită la faţa locului.

Evenimentele se desfăşoară în 12 spaţii culturale, printre care ARCUB,  Green Hours, Goethe-Institut, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Român sau Institutul Francez.

Un ghid complet al evenimentelor, cu locul de desfăşurare şi orele la care au loc poate fi găsit în aplicaţia NIC10, care poate fi descărcată din Google Play Store

×