x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Spectacole Zilele Bucureştiului, 16-18 septembrie. Trei zile de sarbatoare, cu ocazia implinirii a 557 de ani de atestare istorica a Bucurestiului

Zilele Bucureştiului, 16-18 septembrie. Trei zile de sarbatoare, cu ocazia implinirii a 557 de ani de atestare istorica a Bucurestiului

14 Sep 2016   •   20:40
Zilele Bucureştiului, 16-18 septembrie. Trei zile de sarbatoare, cu ocazia implinirii a 557 de ani de atestare istorica a Bucurestiului
Sursa foto: Oana Parfene

Cu ocazia Zilelor Bucurestiului, Primaria Municipiului Bucuresti organizeaza o serie de evenimente dedicate implinirii a 557 de ani de atestare istorica a Capitalei in trei zone de interes ale orasului: Piata Constitutiei, Parcul Cismigiu si Parcul Herastrau. Astfel, in perioada 16-18 septembrie, bucurestenii si nu numai sunt invitati sa ia parte la concerte, expozitii, ateliere, spectacole de teatru si parade, plimbari cu trasuri si teatru pentru copii.  

Gabriela Firea, Primarul General al Bucurestiului: “Ii invit pe bucuresteni sa participe weekend-ul urmator la evenimentele organizate de Primaria Municipiului Bucuresti, pentru a sarbatori impreuna 557 de ani de atestare istorica a orasului nostru. Imi doresc ca locuitorii acestui oras sa se bucure de activitatile culturale pe care le-am pregatit pentru aceasta perioada si ii asigur ca sunt si voi ramane un sustinator al proiectelor culturale care fac din Bucuresti o adevarata Capitala Europeana”.   

Live!@Piata Constitutiei: Concerte si trupe de teatru in strada

In data de 17 septembrie, in Piata Constitutiei, Primaria Capitalei prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, organizeaza un concert eveniment, cu cei mai iubiti artisti pop-rock ai momentului: Andra, Stefan Banica Jr, Zdob si Zdub, Holograf, Vunk, Bere Gratis, Sore, Loredana, Ruby, Connect-R, Gabriel Cotabita, Marcel Pavel, Ovidiu Komornyic, Proconsul, Phoenix sau Lidia Buble.  Concertul va incepe la ora 17.00 si va dura pana la miezul noptii.  Atmosfera de sarbatoare va fi completata de opt trupe de teatru de strada, din Spania, Italia sau Franta. Clovni si papusi uriase, fluturi si dansatori luminosi se vor plimba printre spectatori si vor oferi mini-reprezentatii pline de muzica si culoare in Piata Consitutiei si pe strazile alaturate.   

Povesti de Bucuresti”, in Parcul Herastrau: Parada costumelor de epoca, „Bataia cu flori”, targuri traditionale si spectacole pentru cei mari si cei mici   

In perioada 16-18 septembrie 2016, Primaria Capitalei, prin Creart, organizeaza evenimentul „Povesti de Bucuresti”, in Parcul Herastrau – intrarea Charles de Gaulle. Timp de trei zile, intre orele 11:00 – 22:00, Parcul Herastrau se va transforma in Bucurestiul de altadata. Vor fi organizate spectacole artistice, parada costumelor de epoca, „Bataia cu flori”, plimbari cu trasuri, teatru pentru copii, muzica de promenade, echilibristica pe monociclu targ cu produse hand-made. Atmosfera va fi completata prin prezenta animatorilor si a statuilor vivante. Pe scena amplasata in Parcul Herastrau vor avea loc spectacole ale minoritatilor si comunitatilor nationale dar si spectacole de folclor romanesc.   La Parada costumelor de epoca, timp de trei zile, domni si domnite in haine de sarbatoare vor defila elegant pe aleile parcului, iar „Bataia cu flori” va aduce si anul acesta culoare si veselie pe aleile Parcului Herastrau, duminica, 18 septembrie, intre orele 17:30 - 18:00. „Bataia cu flori de la sosea” dateaza din 1890 si se sarbatorea an de an, fiind un prilej de bucurie pentru bucuresteni.   Targul Bucurestiului pune la dispozitia vizitatorilor o gama diversificata de produse artizanale confectionate de mesteri populari si artisti plastici.  Tot in Parcul Herastrau, Gradina Culinara ii asteapta pe bucuresteni cu preparate din bucataria traditionala romaneasca, fiind un spatiu in care vizitatorii pot incerca retete autohtone.   
   
Teatrul Masca vine in parcul Herastrau    

In perioada 16, 17 si 18 septembrie, pe Aleea Michael Jackson din Parcul Herastrau, actorii Teatrului Masca vor sustine spectacole de parade si de statui vivante: "Trecuta vreme a dragonilor" si "Vant de primavara prin piersici"     

„Kids City 2016”, in Parcul Cismigiu: Spectacole de circ, ateliere de creatie si activitati sportive pentru copii   

In parcul Cismigiu, Primaria Capitalei, prin PROEDUS, organizeaza in perioada 16– 18 septembrie evenimentul „Kids City 2016” - „Aventuri in lumea Circului”.    In cadrul evenimentului, Foisorul din parcul Cismigiu  va fi decorat asemenea unui circ, iar copiii vor invata sa faca jonglerii, sa isi tina echilibrul sau sa faca giumbuslucuri. Toate aceaste activitati poarta denumirea de „Scoala de circ”. Animalele din lumea circului, poneii, serpii, aligatorii si cateii vor fi disponibili in parc pentru fotografii.  Totodata, aleile din parcul Cismigiu vor fi impanzite de tot felul de activitati distractive, carusele, jocuri gonflabile, playground, etc, pentru ca nivelul de distractie sa fie la superlativ.  Cei mici sunt invitati sa participe la ateliere de creatie concepute special pentru ei, sa se bucure de spectacole sustinute de copiii de la cluburile din Capitala dar si sa participe la mai multe activitati sportive precum: atletism, baschet, tir sportiv si scrima.    
    
Mozartissimo pe Bulevardul Artelor    

Cu prilejul "Zilelor Bucurestiului" Primaria Sectorului 3, impreuna cu Centrul Cultural Casa Artelor organizeaza in perioada 16-18 septembrie cea de-a III-a editie a programului cultural "Bulevardul Artelor". Editia din acest an este dedicata lui Wolfgang Amadeus Mozart si marcheaza 260 de ani de la nasterea marelui compozitor.

 Evenimentul se va desfasura concomitent pe 8 mini-scene amplasate pe Bulevardul Unirii, avand ca punct central scena mare din Piata Regiunilor.  

Targ de paine in sectorul 2

Targul de Paine este un eveniment emblematic al Sectorului 2 si al Bucurestiului, care se desfasoara anual. In acest an, perioada de derulare a celei de-a 16-a editii a festivalului este intre 15 si 18 septembrie, in Parcul National, pe bd Basarabia.    Intrarea la toate evenimentele este gratuita.

Sursa: Facebook.com/zilele.bucurestiului.2016

×