x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Acoperiri decorative pentru pardoseală şi pereţi lucrate manual

Acoperiri decorative pentru pardoseală şi pereţi lucrate manual

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    16 Ian 2010   •   00:00
Acoperiri decorative pentru pardoseală şi pereţi lucrate manual

O vilă placată în întregime cu marmură având inserţii florale din lemn pe întreaga suprafaţă. Finisaje din piatră, cu inserţii din alamă, înglobate în răşină.

Nu-i aşa că exemplele de mai sus reprezintă... altceva decât ceea ce cunoşteaţi până acum referitor la finisaje?
Sunt numai două dintre realizările remarcabile ale brandului Danilo Ramazzotti Italian House Floor, producător de finisaje de tip artizanal pentru acoperirea pereţilor şi a podelelor dedicate oricărui tip de ambianţă a casei.

ÎN ROMÂNIA
De la sfârşitul anului trecut, produsele acestuia sunt prezente şi pe piaţa de la noi, în luna noiembrie 2009 fiind inaugurat în Bucureşti showroom-ul firmei. Marmură, pietre naturale scumpe, combinaţii de roci cu piele, sticlă sau lemn, sticlă veneţiană, aur suflat pe o suprafaţă smălţuită sunt doar câteva dintre materialele folosite în cadrul colecţiilor prezente în magazinul din Capitală.

Danilo Ramazzotti Italian House Floor este un brand înregistrat în cadrul Grupului Ceramic Cantoia şi se ocupă de distribuirea colecţiilor Danilo Ramazzotti în toată lumea.
"Capul" afacerii, designerul Danilo Ramazzotti, cel care creează minunăţiile artizanale produse aici, a fost prezent la inaugurarea showroom-ului din Capitală.

MANOPERA
Privitor la produsele acestei companii, diferenţa o reprezintă unicitatea şi manopera lor. "Toate colecţiile sunt efectuate cu tehnici artizanale specifice secolelor trecute. Produsele cu smalţ sunt smălţuite prin tehnica de scufundare, cărămida e băgată în cuptoare cu muflă, realizările în marmură sunt create cu ajutorul puţinelor maşinării şi cu mult lucru bărbătesc", ne lămureşte designerul Danillo Ramazzoti.

Prezenţa pe piaţă a firmei datează din 1956, la acest moment existând nu mai puţin de 300 de magazine în Italia, Dubai, Tirana, Santo Domingo şi, de la sfârşitul lunii noiembrie, şi în România.
După cum intrarea pe o piaţă se face în momentul în care există un interes manifestat pentru produsele respective, şi prezenţa acestui brand este pe deplin justificată. "Realizez în prezent proiecte pentru vile în România ­ Bucureşti şi Timişoara, şi sunt sigur că România o să aibă o mare importanţă comercială", menţionează artistul.

PRODUSE CU PERSONALITATE
Unul dintre lucrurile sesizabile de oricare dintre noi, "cu ochiul liber", este acela că, în vremurile pe care le parcurgem, gusturile clienţilor s-au rafinat într-atât, încât caracteristicile de unicitate şi de personalizare sunt ridicate la rang de nevoie stringentă. În acest context se înscriu cu brio finisajele produse de acest brand, după cum explicit ne-o spune şi Danillo Ramazzotti: "În showroom-ul din Bucureşti sunt vândute colecţiile noastre. Aceasta însă nu este limita.

Brand-ul nostru înseamnă, de asemenea, realizarea de proiecte personalizate. Pentru fiecare proiect, eu trag mereu linia de ghidare şi ideea. După aceea, echipa o completează şi o face adevărată, întotdeauna supravegheată de mine".

Am avut curiozitatea să aflăm chiar de la sursă care sunt produsele cele mai spectaculoase ce pot fi găsite în cadrul showroom-ului din Bucureşti. Astfel, am aflat că: "Spectaculoase sunt cele două panouri, cu inserţii în forme de cilindre, «Venezia in Vetro» şi «Polvere di Stele». Pot să anticipez că foarte repede showroom-ul o să fie completat cu alte grandioase colecţii. Cea mai frumoasă finisare este în piatră, vorbim despre «Reflex», care-ţi dă senzaţia că păşeşti pe două suprafeţe în acelaşi timp".

Dacă la rândul dumneavoastră aveţi curiozitatea să aflaţi mai multe, puteţi face o vizită virtuală site-ului firmei: www.daniloramazzotti.com sau o vizită reală magazinului din Bucureşti (Bd. Barbu Văcărescu nr. 80) pentru a vedea "pe viu" cum arată nişte acoperiri decorative lucrate manual.

×
Subiecte în articol: afla ce e nou